Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
29. festival hrvatske drame

Na Marulićevim danima čak 12 predstava inspiriranih tekstovima Mire Gavrana

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Predstave su birane po visokim estetskim kriterijima, izvrsnoj režiji, dramaturgiji, tekstu, glumi, scenografiji i kostimografiji, a dogodilo se da se sve te predstave bave s obitelji

Splićane i njihove goste od sljedećeg utorka do kraja travnja očekuje iznimno bogat program 29. festivala hrvatske drame - Marulićevih dana, na kojem će biti izvedeno 14 predstava.

bjelovar Mjuzikl 'Čarobni Broadway' otvara 17. BOK fest

Na konferenciji za novinare izbornica Mira Muhoberac je rekla da je pogledala 108 predstava u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Mađarskoj, Bugarskoj i Norveškoj. Od tih predstava najviše je njih - čak 12 nastalo prema tekstovima najizvođenijega i najprevođenijega hrvatskoga dramskog autora Mire Gavrana.

- Predstave sam birala po visokim estetskim kriterijima, izvrsnoj režiji, dramaturgiji, tekstu, glumi, scenografiji i kostimografiji, a dogodilo se da se sve te predstave bave s obitelji. Sve one govore o skupljanju, raspadu, ljubavi i traženju sreće u obitelji. Upravo je to nit cijelog ovog festivala. Mislim da će publika biti zadovoljna izborom predstava - rekla je Muhoberac.

dubrovnik Predstava 'Suton' premijerno prikazana u kazalištu Marina Držića

- Hrvatski se autori jako dobro prepoznaju. Ima ih svugdje, od Argentine, Južne Amerike, Austrije i Njemačke, zahvaljujući tome što su napisali izvrsne tekstove, što su dobili Nagradu 'Marin Držić' ili nagradu za najbolji tekst na Marulićevim danima. Nema kazališnog umjetnika koji nije u svoju biografiju stavio sudjelovanje ili nagrade na Marulićevim danima i očito je kako je to najprestižniji festival hrvatske drame - zaključila je Muhoberac.

Ravnatelj Marulićevih dana i obnašatelj dužnosti ravnatelja splitskoga HNK Goran Golovko vjeruje da će splitska publika vidjeti najbolje iz hrvatske kazališne produkcije prošle godine.

Stjepan Kožić Javni poziv do 23. travnja Za programe u kulturi osigurano 3,2 milijuna kuna