Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
bjelovar

Mjuzikl 'Čarobni Broadway' otvara 17. BOK fest

Foto: Josip Regović/PIXSELL
Na ovogodišnjem BOK-u premijerno će biti izvedene predstave bjelovarskih autora 'Hotel mrtvih žena', u režiji Marka Dragičevića i izvedbi Bjelovarskog kazališta te '10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života' glumca i autora Ivana Ožegovića

Mjuziklom "Čarobni Broadway" zagrebačkoga kazališta Komedija počinje u subotu, 27. travnja, 17. BOK festival na kojemu će do 11. svibnja biti izvedeno ukupno 13 predstava, od čega dvije premijerne, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Stjepan Kožić Javni poziv do 23. travnja Za programe u kulturi osigurano 3,2 milijuna kuna

- Na Bok festivalu bit će prikazano ukupno 13 predstava, dvije premijerne. Program je bogat i raznolik te vjerujem da će publika zaista uživati - rekla je u ime organizatora ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zvjezdana Galkowski.

Na ovogodišnjem BOK-u premijerno će biti izvedene predstave bjelovarskih autora "Hotel mrtvih žena", u režiji Marka Dragičevića i izvedbi Bjelovarskog kazališta te "10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života" glumca i autora Ivana Ožegovića.

Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina gostuje s predstavom "Čini barona Tamburlana" u režiji Krešimira Dolenčića, zagrebački Teatar &td i Akademija dramske umjetnosti s predstavom "Hedda Galber" u režiji Bobe Jeličića, Teatar Erato & Teatar na Trešnjevci s "Titonom" u režiji Vlatke Vorkapić, a Satiričko kazalište Kerempuh izvest će predstavu "Elling" u režiji Hrvoja Korbara.

Moto-zečevi su darovima razveselili djecu Počela jedna od najmlađih bjelovarskih manifestacija Pisanicom do Uskrsa Moto-zečevi, štandovi, najstarija pisanica – pozivnica su za uskrsni posjet Bjelovaru

Na programu su i predstave "Baš ti, baš tu" Umjetničke družine Auzvinkl u režiji Brune Bebić, "Satnik" Mladena Medaka Gage, "Mistero Buffo" kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra u režiji Lee Delonga, "Idemo uživo" kazališta Luda kuća Renea Bitorajca i Igora Mešina te cabaret "Preko veze" kazališta Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme.

Festival 11. svibnja zatvara predstava Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda "Ujak Vanja".

Bjelovarski glumac i suradnik na BOK festu Ivan Ožegović, kako je rekao, prezadovoljan je ovogodišnjim programom. "Nije bilo jednostavno dovesti neke predstave, a pri tomu ostati unutar zadanog budžeta. Smatram da je program izvrstan, a jako me veseli što će publika moći vidjeti fantastični mjuzikl ‘Čarobni Broadway’. Posebno mi je drago što se u Bjelovar vraća i Bogdan Diklić sa svojom predstavom 'Ujak Vanja'”, istaknuo je Ožegović.

EU FONDOVI U pet godina u obnovu kulturne baštine uložili 50 milijuna kuna

Uz bogat i raznolik program festivala, kojemu je Grad Bjelovar ove godine dao potporu u iznosu od 250 tisuća kuna, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavio je i brojne popratne sadržaje poput izložbe glumaca u salonu namještaja, ali i gradskom parku, moto-alke i BOK rukometnog turnira.

Prodaja ulaznica za festival počela je danas u drvenoj kućici u središtu Bjelovara, a ljubiteljima kazališta koji su čekali u redu iznenađenje su pripremili glumci Smiljka Bencet-Jagarić i Vid Balog odigravši dijalog po uzoru na prizore iz kultne serije "Gruntovčani".

Sve snažniji razvoj kulture u Đakovu, potvrda i 12. Dioniz Đakovo ponovno kao europsko središte kazališne mladeži