Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Grad Jastrebarsko je od 2003. isplatio sedam milijuna kuna za 2400 djece

Jubilarni, stoti zahtjev stigao je od roditelja djevojčice Hane Hranilović

Foto: Grad Jastrebarsko
U ovoj je godini Grad je zaprimio već 111 zahtjeva za opremu za pomoć novorođenog djeteta

Stoti ovogodišnji zahtjev za priznavanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta Gradu Jastrebarskom podnijeli su Danijela i Josip, ponosni roditelji malene Hane Hranilović. Čestitke ovoj mladoj obitelji uz poklone za najmlađe uputio je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Potpisan ugovor za izgradnju i modernizaciju biciklističko-pješačkih staza Novi EU projekt od 13,8 milijuna kuna za još bolju povezanost

Briga o najmlađima

– Tradicionalno, svake godine osobno posjećujem prvu i stotu jaskansku bebu, no ove godine, na žalost, to nije bilo moguće s obzirom na epidemiološku situaciju. Tom lijepom i slatkom gestom roditeljima dajemo do znanja da vodimo brigu o našim najmlađim sugrađanima. Od 2003. godine iz proračuna je u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno više od sedam milijuna kuna za oko 2400 podnesenih zahtjeva. Izuzetno mi je drago što su i ovi mladi roditelji za svoj dom odabrali Jasku i što su upravo ovdje odlučili stvarati i podizati svoju obitelj. Nadam se da im je ovaj mali znak pažnje razveselio dan i da će im ostati u lijepom sjećanju. Isto tako se nadam da će se i epidemiološka situacija ubrzo popraviti te da ćemo tada ovu mladu obitelj moći posjetiti i osobno joj čestitati. Želim im puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu – rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Hana je rođena 21. rujna 2020. i treće je dijete u obitelji iz jaskanskog naselja Novaki Petrovinski.

– Lijepo je znati da se Grad brine o svojim najmlađim građanima – rekli su roditelji Hranilović i zahvalili na pomoći i darovima.

DIPLOMATSKA BERBA Strani diplomati brali grožđe i kušali vina i arome koje u sebi sadrže esenciju plešivičkog kraja

Grad Jastrebarsko raznim projektima vodi brigu o svojim najmlađima. Uz navedenu mjeru pomoći za opremu novorođenog djeteta, za redovit rad Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko, u koji ide šestotinjak mališana, Grad iz proračuna izdvaja više od devet milijuna kuna. Također, kako ističu u Gradskoj upravi, sufinancira se i produženi boravak, prehrana, nabava dopunskih nastavnih sredstava za socijalno ugrožene učenike osnovne škole, ali i troškovi prijevoza učenicima srednjih škola.

Grad provodi te pomaže i druge projekte za najmlađe poput Ljetne igraonice, a jedan od važnijih prioriteta je gradnja novog vrtića, na čijem se projektiranju i pripremi za gradnju već radi. Provođenjem svih tih projekata trude se, napominju, biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem boljih i kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život nastoji se privući što više mladih obitelji.

Pozitivan trend

Grad Jastrebarsko u ovoj je godini zaprimio već 111 zahtjeva za opremu za pomoć novorođenog djeteta. Podsjetimo, prvo jaskansko novorođenče u 2020. godini je Luka Vlašić, čiju su veliku obitelj također posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici. Prošle godine Gradu su podnesena 129 zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta, za što je iz gradskog proračuna isplaćeno 425.000 kuna. Pozitivan trend nastavljen je i ove godine.