Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Potpisan ugovor za izgradnju i modernizaciju biciklističko-pješačkih staza

Novi EU projekt od 13,8 milijuna kuna za još bolju povezanost

Foto: Grad Jastrebarsko
Cilj je postići cjelovitu i smislenu biciklističku infrastrukturu povezivanjem završenih i novih trasa

Gotovo 14 milijuna kuna vrijedan je projekt izgradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom. Uključuje izgradnju i modernizaciju biciklističke infrastrukture na području urbane aglomeracije Zagreb, u Gradu Jastrebarskom, u dužini od 3,65 kilometara, a omogućit će, uz ostalo, i povezivanje za okoliš prihvatljivih oblika prijevoza.

JEDAN DIO “POKRIO” PROJEKT, DRUGI PLATILA ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE Pri kraju sanacija kolnika ceste u Volavju kod Jaske

Cjelovita infrastruktura

– Izgrađena i modernizirana biciklistička infrastruktura doprinijet će boljoj povezanosti na linijama koje u gradu Jastrebarskom služe za dnevne migracije, većem korištenju javnih sredstava prijevoza, dakle željeznice i autobusa, te će se postići cjelovita smislena biciklistička infrastruktura, odnosno povezanost do sada izgrađenih i planiranih biciklističkih trasa – pojašnjavaju u Gradu.

Projektom je predviđena izgradnja i modernizacija tri povezane dionice biciklističko pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici. Na dionici GG1 sjever planirana je izgradnja dvije funkcionalne cjeline – biciklističko-pješačke staze i biciklističkog odmorišta opremljenog urbanom opremom kod Doma zdravlja.

Potpisana Deklaracija o dobroj energiji Među predvodnicima borbe protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj

Odmorište kod groblja

Na dionici GG1 sredina planirana je izgradnja biciklističko-pješačke staze s odmorištem za bicikliste kod gradskog groblja. Na dionici GG1 jug također će se urediti biciklističko-pješačka staza, najavljuju u Gradu. Sve to uključuje i izvođenje radova na elektroinstalacijama, postavljanje prometne signalizacije, hortikulturno uređenje zelenih površina u zoni zahvata biciklističko-pješačkih staza i rotora na dionici GG1 jug.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,834.637 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 7,674.798 kuna. Prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga "ITU - Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb" Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i provodi se u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija RH 2014.-2020., "Prioritetna os 7, Povezanost i mobilnost, specifični cilj 7ii2 - Povećanje broja putnika u javnom prijevozu". Ugovor je potpisao gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.