Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
JEDAN DIO “POKRIO” PROJEKT, DRUGI PLATILA ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE

Pri kraju sanacija kolnika ceste u Volavju kod Jaske

Foto: Zagrebačka županija
Nakon završetka postavljanja glavne kanalizacijske mreže pri kraju je i uređenje kolnika

Pri kraju je sanacija i drugog dijela kolnika županijske ceste u Volavju, naselju pokraj Jastrebarskog, nakon završetka postavljanja glavne kanalizacijske mreže u sklopu EU projekta “Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Jastrebarsko”.

Osiguran je fond “težak” 8,5 milijuna kuna Zagrebačka županija dijeli do 100.000 kuna za razvoj lokalnog poduzetništva

Uloženo 850 tisuća kuna

Jedna strana kolnika sanirana je u sklopu projekta, a sanacija druge financira se sredstvima Županijske uprave za ceste (ŽUC). U sanaciju kolničke konstrukcije i asfaltiranje 1600 metara ceste ŽUC ulaže 850.000 kuna.

Nakon obilaska radova župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak obišli su naselje i pri tom se upoznali s jednim od gorućih problema tamošnjih stanovnika. Riječ je o teškim kamionima koji prometuju ovom cestom, i to često ne pridržavajući se propisane brzine kretanja. Zbog suženosti kolnika na pojedinim mjestima kamioni često znaju prometovati i nogostupom, zbog čega su mještani nezadovoljni. Od župana su zatražili da se iznađe mogućnost gradnje dva kilometra duge obilaznice oko njihova naselja.

– Ne bježimo od problema! Želimo o njima otvoreno razgovarati. Predlažem da predsjednik vašega mjesnog odbora sa svojim suradnicima dođe u Županiju i da čujemo sve probleme vezane za promet – kazao je župan.

Potpisana Deklaracija o dobroj energiji Među predvodnicima borbe protiv klimatskih promjena u Hrvatskoj

Treba sjesti i razgovarati

– Sigurno je da ćemo napraviti sve što je u nadležnosti Županije i ŽUC-a. Ako treba i obilaznica, sigurno je da ćemo i o tome razgovarati. Ali, za to postoji procedura. Prvo Grad Jastrebarsko treba u svojoj prostornoj dokumentaciji “ucrtati” takvu cestu. Na temelju toga može se razgovarati o daljnjim, nužnim koracima – dodao je.

Predsjednik Skupštine Mato Čičak rekao je da su predstavnici Županije došli u Volavje u dobroj vjeri i da o svim problemima treba razgovarati, a na zajednički sastanak predstavnike Mjesnog odbora Volavje pozvao je i Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije