Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
OBILJEŽEN DAN BRANITELJA

Jurenec: Mali čovjek gubi vjeru u Hrvatsku zbog korupcije

1/2
Foto: Grad Koprivnica
Jurenec zaključuje da su hrvatski branitelji najodgovorniji zbog svojeg nečinjenja i nastavljanja borbe za bolji život svim demokratskim sredstvima

Tenkovi, haubice, višecijevni raketni bacači i brojno drugo oružje izloženi su prošli tjedan u povodu obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja.

Mimohod i svečana akademija u povodu Dana branitelja Požeško-slavonske županije Oslobađanje vojarne bilo je prekretnica koja nas je još više osnažila za nadolazeće bitke

Smotra oružja Hrvatske vojske u središtu grada privukla je brojne znatiželjnike, a mnogi su sudjelovali i u mimohodu od bivše vojarne u sjevernom dijelu grada.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca izaslanstava Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije kod Križa života na prostoru bivše vojarne “Ban Krsto Frankopan”.

U organizaciji pripadnika ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ove je godine organiziran mimohod koji je krenuo iz prostora bivše vojarne prema glavnom gradskom trgu u Koprivnici gdje im se priključio i Puhački orkestar Grada Koprivnice.

Cijeli se program nastavio kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu. Tamo su također položeni vijenci i upaljene svijeće te su pročitana imena svih smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja s područja županije. Ukupno ih je 171. Mnoštvu okupljenih branitelja, građana i gostiju obratili su se Ivica Jurenec, predsjednik Odbora za branitelje Grada Koprivnice i ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Policijske uprave Ban, gradonačelnik Mišel Jakšić, župan Darko Koren i izaslanik predsjednice RH, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Ivan Krupec.

Rast zaposlenosti U Koprivnici radi polovica stanovništva

Posebno emotivan govor održao je Ivica Jurenec koji je poručio da društvu treba jasna vizija tko smo i gdje smo bili te kakvi i gdje želimo biti sutra.

– Posebno danas poštujmo malog čovjeka koji je najzaslužniji za sve što smo postigli. Taj mali čovjek u međuvremenu je ostao bez posla, ima malu plaću, bolestan je i gubi vjeru u bolju Hrvatsku zbog svih laži i neistina koje nam nameću. Gubi vjeru i zbog pljačke, nemorala i korupcije te zlouporaba vlasti. Poštujmo i mlade koji su izgubili vjeru pa odlaze u inozemstvo – poručio je ratni zapovjednik specijalne policije.

Jurenec zaključuje da su hrvatski branitelji najodgovorniji zbog svojeg nečinjenja i nastavljanja borbe za bolji život svim demokratskim sredstvima.