Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
NAKON 8500 ŽUTIH SPREMNIKA ZA PLASTIKU

Kamioni za odvoz papira, plastike i komposta

Foto: Grad Koprivnica
U sklopu projekta, kroz postupak javne nabave, nabavljena su dva komunalna vozila

Koprivnički Komunalac nabavio je dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Ukupna vrijednost je 2,6 milijuna kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio oko 1,5 milijuna. To je najviši mogući iznos sufinanciranja utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta, rečeno je na početnoj konferenciji o nabavi.

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN ČAK 212 MILIJUNA KUNA Mišel Jakšić: Ovo je najveći komunalni projekt u povijesti grada Koprivnice

U sklopu projekta, kroz postupak javne nabave, nabavljena su dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada od poduzeća Tehnix iz Donjeg Kraljevca, koje je dalo najpovoljniju ponudu. Vozila će se koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području Grada i osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca. Isti projekt uključuje i obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest građana o prikupljanju i obradi otpada, a time i o zaštiti okoliša. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić i članica uprave Komunalca Dubravka Horvat sa suradnicima.

– Projekt nabave najsuvremenijih komunalnih vozila ima za cilj povećanje efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u Koprivnici i uključenim općinama – naglasili su u Komunalcu.

NAJTRAŽENIJA MJERA Potpore grada poljoprivrednici mogu iskoristiti za nabavu mehanizacije, koja može biti nova, ali i rabljena

Građani su počeli dobivati nove žute spremnike za odvojeno prikupljanje plastičnog otpada. Nabavljeno ih je 8500, a Fond za zaštitu okoliša pokrio je 85 posto cijene. Žute kante podijelit će Komunalac svakom kućanstvu. Koprivnica je treći grad u Hrvatskoj po odvojeno prikupljenom otpadu. Prema neslužbenim procjenama, na području grada čak 57 posto otpada ne završava na odlagalištu Piškornica, već u reciklažnim dvorištima i kompostani.