Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Kanadski ratni brod u posjeti Hrvatskoj ratnoj mornarici

Kanadski ratni zapovjednik
Foto: Grad Split
Dogradonačelnik Nino Vela je izrazio uvjerenje da će 240 članova posade ovog kanadskog ratnog broda uživati u prirodnim i povijesnim ljepotama Splita

Kanadski ratni brod "HMCS Charlottetown" u nedjelju je u uplovio u splitsku vojnu luku Lora, gdje će se u sklopu posjete Hrvatskoj ratnoj mornarici nalaziti do 6. studenoga, a u ponedjeljak je njegova kapetana Nathana C. Deciocca primio zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela.

 Splitska Gradska uprava priopćila je kako je kapetan Deciocco istaknuo važnost suradnje ratnih mornarica Kanade i Hrvatske. "Imamo intenzivan program boravka i suradnje s kolegama iz Hrvatske ratne mornarice s kojima želimo ostvariti što bolju suradnju," rekao je.

Dogradonačelnik Vela je izrazio uvjerenje da će 240 članova posade ovog kanadskog ratnog broda uživati u prirodnim i povijesnim ljepotama Splita. Istaknuo je kako je u porastu broj dolazaka kanadskih turista u Hrvatsku - prošle godine se u odnosu na godinu ranije bilježi njihov porast od 45 posto.

 Kanadska fregata "HMCS Charlottetown" nalazi na vezu luke vojarne "Admiral flote Sveto Letica – Barba“. Riječ je o fregati dužine 134 metra, koja je opremljena protuzračnim i protubrodskim raketnim sustavima te nosi jedan helikopter.