Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 368 pregleda
Predviđaju mu pobjedu, on očekuje više

Kerum kod spomenika Tuđmanu: Riješimo sve u prvom krugu!

Željko Kerum polaže vijenac na spomenik Franji Tuđmanu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Željko Kerum obilježio je četvrtu obljetnicu podizanja spomenika Franji Tuđmanu

Polaganjem cvijeća na spomenik dr. Franje Tuđmana, Željko Kerum obilježio je četvrtu obljetnicu njegovog podizanja, pred prošle lokalne izbore, u vrijeme kada je on bio splitski gradonačelnik.

Rekao je novinarima kako je ponosan što su on i njegovi suradnici bili u mogućnosti napraviti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i napomenuo kako je tada Gradsko vijeće odluku donijelo jednoglasno.

Što se tiče anketa koje mu predviđaju pobjedu na izborima u nedjelju, kaže da on očekuje bolje rezultate, odnosno pobjedu u prvom krugu.

- Pozivan građane da izađu na izbore u što većem broju i da pokušamo sve riješiti u prvom krugu. Split je u svojevrsnoj blokadi zbog proračuna, obveze prema socijali, penzionerima, nezaposlenima i studentima se gomilaju, oni nisu dobili naknadu, zato riješimo sve 21. svibnja, krenut ćemo u posao, sazvati Gradsko vijeće, napraviti proračun i ispuniti obveze. Pozivam građane da mi daju podršku na županijskoj i gradskoj listi HGS-a da lakše možemo upravljati – rekao je Kerum koji je komentirao i kritike na svoj program.

- Kritike nema od struke, ali od protukandidata ima jer oni ne znaju o čemu se radi. Ja sam napravio preko 500.000 kvadrata , a oni malo ili ništa – rekao je Kerum i naglasio da će svi projekti i radnje biti u skladu sa zakonima, procedurama i javnim natječajima.