Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Cilj je prikupiti 110.000 kuna za rehabilitaciju i 40.000 kuna za nova kolica

Klub navijača Dinama pokrenuo veliku akciju za nastradalog mladića

Foto: Klub navijača
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođena je velika tombola najavljena za 31. listopada

“Pozivamo vas sve da sudjelujete u humanitarnoj akciji za našeg Marka Dabelića, dečka iz Zaprešića koji je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći prije tri godine”, apel je Kluba navijača Dinama Zaprešić, koji je organizirao humanitarnu akciju za mladića nastradalog 9. travnja 2017. u Jablanovcu. Od tada traje njegova borba za normalan život.

Edukativna igra 'Escape room' Najugroženiji u prometu kroz igru će učiti kako se trebaju ponašati na ulici

Velik odaziv građana

U Klubu navijača kažu da je počeo pokazivati veliki pomak u oporavku, no treba mu novac za rehabilitaciju i kolica. Cilj je skupiti 150.000 kuna, 110.000 za rehabilitaciju, a 40.000 za nova kolica.

– Na ideju je došao član naše udruge koji je izrazio želju da ostane anoniman, nakon što je vidio da je Marko na Instagramu objavio sliku s brojem žiro-računa i informacijom da je krenuo skupljati novac za svoju rehabilitaciju i kolica. Objava je imala velik broj lajkova i komentara podrške pa je naš član smatrao da treba napraviti korak više. Smatrao je da i dalje ima ljudi koji žele pomoći nekome kome je to potrebno, samo im treba omogućiti priliku da doniraju ili pomognu na neki drugi način – kažu nam u Klubu navijača osnovanom u lipnju ove godine. Odmah su im se pridružile i sve najveće udruge s područja Grada Zaprešića pa se javila i ideja o organizaciji velike tombole i druženju građana, a da prihodi idu ciljano za Marka.

Završeni radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Zaprešiću Svaka kuna koja se uštedi uložit će se u rad primarne zdravstvene zaštite

– Odaziv u Zaprešiću bio je nevjerojatan, uključio se velik broj ljudi, kafića, restorana, tvrtki... Već su i krenule uplate na službeni žiro-račun humanitarne akcije. Kako smo se kao narod uvijek pokazali u najtežim situacijama, vrijeme je i sad pomognemo Marku i pokažemo da smo tu uz njega za sve što mu je potrebno – kažu organizatori. Na žalost, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Županijski stožer civilne zaštite nije odobrio organizaciju humanitarne tombole najavljene za 31. listopada pa je ona odgođena do daljnjega. Svi koji žele sudjelovati i dalje su, kažu navijači koji se ne žele javno eksponirati, dobrodošli. Otvoren je službeni žiro-račun humanitarne akcije na koji se mogu uplatiti novčana sredstva za rehabilitaciju Marka Dabelića: Račun za posebne namjene – humanitarna akcija, Marko Dabelić, HR8023600001502817311.

Javna priznanja

Na nedavnoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zaprešića uručena su i javna priznanja. Među dobitnicima zahvalnica Grada, koje je potpisao gradonačelnik Željko Turk, našao se i Klub navijača Dinama Zaprešić u znak zahvalnosti za humanitarni i volonterski rad u vrijeme potresa i epidemije COVID-19. – U vrijeme prvog vala pandemije i nedostatka tekmi, svoju smo energiju usmjerili tamo gdje je bilo najpotrebnije – poručili su članovi Kluba navijača nakon što im je dodijeljena zahvalnica Grada Zaprešića.