Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Učenici "rešetali" gradonačelnika pitanjima

'Kolika je površina ureda i podmazuje li tko stolce u vijećnici?'

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Učenike je zanimalo i je li mu radni stol uredan ili neuredan, kolika je površina njegova ureda...

– Kak’ vam je biti gradonačelnik?

– Kak’ koji dan. Ima dana kad je jako lijepo, zanimljivo, poput ovog današnjeg, događaju nam se dobre stvari, a ima dana kad moramo raditi neke teške stvari i donositi teške odluke, ali sve u svemu volim svoj posao.

Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja 'Najteže nam padaju potrage za nestalima, a posebno djecom'

A, kak’ je vama u školi?

– Dobro, super, ne baš svaki dan, jedva čekamo da dođemo doma, pola-pola…. A kolk’o imate godina? Imate li igrice u mobitelu?

– Imam 32 godine. Hm, imam igrice, ali ih ne igram jer nemam vremena.

Tako je tekao razgovor između učenika 3.a i 3.b razreda OŠ A. N. Gostovinski, koji u školskom programu uče o povijesti i radu Grada Koprivnice. U pratnji učiteljica Dragane Antić i Dragane Dukarić, posjetili su gradonačelnika Mišela Jakšića koji im je u Gradskoj vijećnici odgovarao na zanimljiva pitanja.

nesvakidašnji prizor u koprivnici Pas za volanom zbunio prolaznike

Zanimalo ih je, na primjer, zašto na svaku Novu godinu odlazi u rodilište?

– Zato što je to tradicija u našem gradu koja traje već puno godina, a tada obilazimo novorođene bebe u Novoj godini i njihove mame – odgovorio je.

A koliko zapravo poznaje Koprivnicu?

– S obzirom na posao koji imam, mogu reći jako, jako dobro jer sam svakodnevno upoznat s problemima koje mi prezentiraju građani, a i stalno sam na terenu gdje nešto obnavljamo, gradimo, uređujemo… – kazao je M. Jakšić.

Učenike je zanimalo i je li mu radni stol uredan ili neuredan, kolika je površina njegova ureda i podmazuje li tko stolce u Gradskoj vijećnici?! 

Koprivnica Eurospužva uložila pet milijuna kuna u proizvodnju madraca Autobusi će koristiti postojeća stajališta Nova linija električnog javnog prijevoza Električni Busko besplatno vozi od Kampusa preko bolnice i natrag