Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica

Eurospužva uložila pet milijuna kuna u proizvodnju madraca

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Novi pogon obišli su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnik Zdravko Punčikar

Posredstvom Koprivničkog poduzetnika koji je pripremio natječajnu dokumentaciju i pružio poslovno savjetovanje vodstvu tvrtke Eurospužva, u Koprivnici je ostvarena još jedna velika investicija.

Podravka Izabrani najbolji sportaši Grada Koprivnice Najbolji Ivana Babić, Ivo Matić, Podravka Vegeta i ŠRD Šoderica

– Sjedište tvrtke nam je u Dravskoj ulici, dok smo prije nešto više od godinu dana započeli s investicijom u ovaj izdvojeni pogon u Mlinarskoj ulici u Starigradu, kupovinom nekretnine, nadogradnjom skladišnog dijela i proizvodnje, ulaganjem u nove strojeve i tehnologiju, kako bismo bili konkurentni na tržištu. Kupnju stroja koji automatski sastavlja madrace i najnovijeg stroja za krojenje i šivanje realizirali smo sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Vrijednost cijelog projekta je bila oko 1,4 milijuna kuna, od kojih je 625.000 kuna ili 45 posto nepovratnih sredstava. Inače, na dnevnoj bazi proizvedemo do 80, a na mjesečnoj oko 1500 madraca. Sveukupno smo do sada u cijeli ovaj projekt uložili oko pet milijuna kuna vlastitih sredstava – rekao Miroslav Međimorec, direktor Eurospužve, tvrtke čiji je vlasnik Milan Gajski.

Novi pogon obišli su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, te pročelnik Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravko Punčikar. Koprivnički poduzetnik je gradska tvrtka koja pomaže poduzetnicima u ostvarivanju poslovnih ideja, a u sklopu nje djeluje i poduzetnički inkubator.      

električni bickli Radionice o mobilnosti Nastavak priprema za nadolazeće doba električnih automobila Koprivnica Novi ugovor vrijedan šest milijuna kuna Nakon Osnovne škole Braće Radić kreće i obnova škole A. N. Gostovinski