Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radionice o mobilnosti

Nastavak priprema za nadolazeće doba električnih automobila

električni bickli
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Krešimir Buntak, profesor na Sveučilištu Sjever i voditelj odjela za logistiku i održivu mobilnost, rekao je da su među prvima pokrenuli diplomski smjer logistike i održive mobilnosti

Grad Koprivnica i REA Sjever organizirali su na Sveučilištu Sjever radionice o elektromobilnosti u sklopu projekta "Electric vehicle Competence and Experience Centre". Tema su bila i električna vozila te infrastruktura, kako bi se što bolje pripremilo za doba električnih vozila.

– Ideja je da se primarno demistificira ovo područje, da se jasnije pokažu trenutačna stanja tehnologija, pitanje električnih vozila i infrastrukture, kao i benefita – istaknuo je Saša Bart, partner u tvrtki Dyvolve, jednoj od organizatora radionica.

Koprivnica Zakup po subvencioniranim cijenama Gradi se novi poduzetnički inkubator vrijedan 14 milijuna kuna

Krešimir Buntak, profesor na Sveučilištu Sjever i voditelj odjela za logistiku i održivu mobilnost, rekao je da su među prvima pokrenuli diplomski smjer logistike i održive mobilnosti.

– Ove godine upisujemo treću generaciju ovog diplomskog studija, i mislimo da smo jako kompatibilni sa svim strateškim pravcima i odrednicama Koprivnice. Sinergijom Grada i Sveučilišta Sjever polako postajemo centar održive mobilnosti u ovom dijelu države – kazao je.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, napomenula je da je to peti projekt o toj temi i da u gradu voze električni autobusi, gradske tvrtke i gradska uprava dijele električne automobile, a imaju i e-bicikle.      

Koprivnica bebe Dobre vijesti iz rodilišta U plusu – dvije godine zaredom ne pada broj novorođenčadi Koprivnica Ublažavanje klimatskih promjena Gradonačelnici žele smanjiti emisiju štetnih plinova za 40 posto