Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zakup po subvencioniranim cijenama

Gradi se novi poduzetnički inkubator vrijedan 14 milijuna kuna

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Tijekom 2018. godine uselilo se osam novih poduzetnika, a za neke nije bilo mjesta

U poslovni inkubator Koprivničkog poduzetnika tijekom 2018. godine uselilo se osam novih poduzetnika, a još nekoliko ih se zanimalo za prostor kojeg, nažalost, nije bilo jer je sve popunjeno. Prema riječima direktorice Martine Golčić, gradnjom novog inkubatora, čiji se dovršetak očekuje do ove jeseni, osigurat će se prostor za sve zainteresirane poduzetnike.

Ulaganja u obrazovanje Škole dobile nove garderobne ormariće, televizore, internet...

– To da nam je današnji inkubator premalen i da postoji velik interes za prostorima u novom Inkubatoru, govori o sposobnosti i proaktivnim idejama i metodama kojima ste našli svoje mjesto pod poduzetničkim suncem i da Koprivnica polako, ali sigurnim koracima ide prema naprijed. Ono što je pred nama jest novi paket mjera poticanja poduzetništva kako bi vam dali više vjetra u leđa – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić poduzetnicima.

Zbrinjavanje otpada Podjela žutih vreća u koje se može odlagati i tetrapak

Obišao je i gradilište novog inkubatora, investiciju vrijednu gotovo 14 milijuna kuna koju sa 100 posto financira Europski fond za regionalni razvoj. Zamolbe za najam prostora primaju se do 30. travnja, a poslovne prostore veličine od 13,70 do 38,65 četvornih metara moguće je zakupiti po subvencioniranoj cijeni od 7,50 do 30 kuna po četvornom metru, ovisno o starosti poduzeća.      

Ovo je rekordna godina u povlačenju novca iz EU, ističe gradonačelnik Mišel Jakšić koji je najavio i obnovu u osnovnim školama Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje U Starigradu novi vrtić za 8,4 milijuna kuna, veći dio daje EU