Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ulaganja u obrazovanje

Škole dobile nove garderobne ormariće, televizore, internet...

1/2
– Bitno je spomenuti da je škola dobila potpuno novu ovojnicu, na tavanu je postavljena termoizolacija, potpuno je obnovljen sustav grijanja i imamo kompletno novu rasvjetu –

– Pri kraju smo s energetskom obnovom naše škole. Ostalo je još samo dovršiti dio vanjske fasade koji nismo mogli riješiti zbog temperature. Što se tiče same unutrašnjosti zgrade, radovi su više-manje gotovi. Bitno je spomenuti da je škola dobila potpuno novu ovojnicu, na tavanu je postavljena termoizolacija, potpuno je obnovljen sustav grijanja i imamo kompletno novu rasvjetu – rekao je ravnatelj OŠ “Braća Radić” u Koprivnici Krešo Grgac.

Informatičke radionice za djevojke Projekt "STEM Kitteens" Informatičke radionice za djevojke od 14 do 19 godina

Tu školu, kao i ostale na području Grada, obišao je gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. Energetska obnova OŠ “Braća Radić“ stoji 10 milijuna kuna.

Nabavljeno 636 ormarića

– Ostali smo u okviru roka koji nam je zadan prema samom projektu. Važno je za reći da se ostvaruje ono što smo najavili prije dvije godine – da je pred nama veliko razdoblje ulaganja u obrazovni sustav Grada Koprivnice.

Velika je stvar da je prva došla na red upravo OŠ “Braća Radić”, najveća osnovna škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i jedna od najvećih u Hrvatskoj. Drago mi je da smo s njom pokrenuli ciklus i obnavljanja naših školskih objekata, a s druge strane pokrenuli smo i ciklus koji će na kraju rezultirati s izgradnjom nove škole na Podolicama i dvorane kod OŠ Đuro Ester – istaknuo je Jakšić.

Koprivnica Koprivnica Održan završni koncert Zimske Škole folklora

Tijekom zimskih praznika nabavljeno je 636 garderobnih ormarića za učenike OŠ “Braća Radić”, čija vrijednost je oko 150.000 kuna. U OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” uređen je EU kutak prema Erasmus+ projektu "Perpetuum mobile". Radi se o višenamjenskom multimedijskom prostoru namijenjenom učenicima, učiteljima i roditeljima za inovativni i drugačiji pristup nastavi i izvannastavnim aktivnostima.

Kako je pojasnila ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, kutak će biti i mjesto primjene Nacionalne strategije poticanja čitanja, što su prepoznali i nagradili brojni izdavači darivanjem neobavezne literature kako mlade generacije ne bi zaboravile na užitak čitanja knjiga. Predstavila je i rad škole keramičara za koju postoji sve veći interes učenika, kao i prijedlog projekta botaničkog vrta u sklopu škole.

Posjet i Umjetničkoj školi

Ravnateljica OŠ “Đuro Ester“ Sanja Prelogović rekla je da je tijekom praznika obnovljen parket u osam učionica razredne nastave, za šest učionica nabavljen je novi namještaj, nabavljeno je devet LCD televizora za nastavu, a u kuhinji su zamijenjene podne keramičke pločice. Sve učionice dobile su pristup internetu pa se može organizirati i e-nastava.
Gradonačelnik Jakšić obišao je i Umjetničku školu “Fortunat Pintarić”.

Koprivnica stipendije Pomoć u školovanju Novi ugovori za 116 studenata, za stipendije 3,3 milijuna kuna