Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Projekt "STEM Kitteens"

Informatičke radionice za djevojke od 14 do 19 godina

Informatičke radionice za djevojke
Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
Besplatne edukacije održat će se 19. siječnja od 9 do 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu

Gradska tvrtka Koprivnički poduzetnik u suradnji s Osijek Software Cityjem i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica provodi projekt "STEM Kitteens" namijenjen djevojkama u dobi od 14 do 19 godina koje se želi zainteresirati za područja znanosti, inženjerstva, matematike i informatike. Kroz zabavne i edukativne radionice pokazat će im se da IT ne znači samo šturo programiranje.

– Kitteens želi motivirati i ohrabriti sve djevojke koje se pronalaze u tehničkim smjerovima IT sektora. Zanimljivim predavanjima i radionicama nastoji se razviti što veći interes za STEM koji spada u područje prirodoslovno matematičkih znanosti, tehnologije i inženjerstva. U jednom danu pokrit ćemo geeky stvari onako kako samo cure znaju - zabavljat ćemo se, upoznavati i razvijati nova znanja, iskustva i vještine! – kažu organizatori. Između ostalog, polaznice će raditi s micro:bit računalima, učiti osnove izrade internetskih stranica i drugo.

Besplatne edukacije podijeljene u tri 90-minutne radionice održat će se 19. siječnja od 9 do 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu, na Trg bana J. Jelačića 6 i Koprivnici. Projekt provode zaposlenici informatičkih tvrtki i volonteri. 

Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 10,8 milijuna kuna Danska pivovara otvorila novi skladišni prostor u Koprivnici Nagrade se dodjeljuju za pomoć, solidarnost, humanost i vršnjačku suradnju Priznanje "Veliko srce koprivničkog djeteta" Pomogli učenici koja se doselila u Hrvatsku