Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi ugovor vrijedan šest milijuna kuna

Nakon Osnovne škole Braće Radić kreće i obnova škole A. N. Gostovinski

Koprivnica
1/2
Foto: Grad Koprivnica
Za iduću godinu najavljen je i početak izgradnje škole na Podolicama

– Zahvaljujući ovom projektu, troškovi na energentima bit će manji, a u proračunu Grada Koprivnice i školi ostat će više novca koji će se koristiti u daljnjim ulaganjima u osnovno školstvo. Obnova ove škole je gotova, a donijeta je odluka za obnovu nove škole u vrijednosti šest milijuna kuna, tako da se Koprivnica energetski obnavlja, a u samoj županiji imamo 23 projekta. To su deseci milijuna investicija, a u državi ćemo ovih dana ugovoriti više od dvije milijarde kuna za više od tisuću zgrada, javnih i višestambenih, koje se trenutačno obnavljaju – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar za posjeta Osnovnoj školi Braća Radić u Koprivnici, na kojoj je provedena energetska obnova vrijedna 10 milijuna kuna.

Piškornica Studija o stanju vode i tla na Piškornici Otkriven oblak zagađenja koji ne ugrožava vodocrpilište Ivanščak

Najveća škola u županiji

Gradu Koprivnici dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna, što je 60 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta, a ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu 1,708.870 kuna, čime je udjel koji je financiran iz EU fondova povećan na šest milijuna kuna, dok udjel Grada iznosi 3,955.402 kune.

Foto: Grad Koprivnica

– Izuzetno mi je drago što obilazimo završene radove na OŠ Braća Radić, najvećoj školi ne samo u Koprivnici i županiji već i jednoj od najvećih u Hrvatskoj. Isto tako mi je drago, da mi je kolega Štromar donio ugovor za novu energetsku obnovu, za OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Ovo je lijep početak 2019. godine, i kad pogledamo sve što smo potpisali prošle godine i ono što potpisujemo sada, moram reći da imamo rekordne godine po privlačenju europskih sredstava. Apsolutni smo rekorder u Koprivničko-križevačkoj županiji po povučenim sredstvima. Vrlo smo blizu toga da jedan proračun po izvornom prihodu imamo doslovno u europskim sredstvima, dakle, na taj način smo udvostručili proračun – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon OŠ Braća Radić na redu je OŠ A. N. Gostovinski, a pripremaju se i ulaganja u OŠ Đuro Ester, a za iduću godinu najavljen je i početak dugoočekivane izgradnje škole na Podolicama.

Ovim se kombijem prevozi 14 učenika sufinancirao i grad Podravsko sunce dobilo novi kombi za prevoz učenika

Obilazak škole

U OŠ Braća Radić obnovljena je vanjska ovojnica – fasada i krovište, promijenjena je rasvjeta i ventilacija. Tim projektom predviđena je ušteda na energentima od 60 posto. U obilasku škole bio je i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Krešo Grgac, ravnatelj OŠ Braća Radić i Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Koprivnica Ublažavanje klimatskih promjena Gradonačelnici žele smanjiti emisiju štetnih plinova za 40 posto električni bickli Radionice o mobilnosti Nastavak priprema za nadolazeće doba električnih automobila