Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nova linija električnog javnog prijevoza

Električni Busko besplatno vozi od Kampusa preko bolnice i natrag

Autobusi će koristiti postojeća stajališta
1/7
Foto: Grad Koprivnica
Vozni red prilagođen je trenutačnom režimu električnih punjača

Od danas kreće nova besplatna linija Buska, javnog prijevoza u Koprivnici. Kako bi građanima osigurali kvalitetniji javni prijevoz i bolju povezanost naselja unutar grada i prigradskih naselja, uvedena je nova vozna linija koja će prometovati od Kampusa preko središta grada, autobusnog kolodvora, Vinice, prigradskih naselja Starigrada i Draganovca, Supernove, bolnice i natrag do Kampusa.

Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica Eurospužva uložila pet milijuna kuna u proizvodnju madraca

– Sretan sam što je zaživio ne samo električni, već i javni prijevoz u Gradu Koprivnici, što je prije desetak godina bilo apsolutno nemoguće zamisliti i provesti. Pojavila se želja i volja građana da uvedemo i drugu liniju koja će obuhvatiti Vinicu, Podolice, Starigrad i Draganovec. Time prekidamo sve rasprave zašto Busko vozi samo po centru grada i zašto nisu obuhvaćena prigradska naselja. Nadam se da ćemo u budućnosti morati osigurati još autobusa i uvesti nove linije – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić. Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi će koristiti postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutačnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena.

Foto: Grad Koprivnica

Do 12 putnika

Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat. Član uprave Komunalca Goran Međurečan ističe da će nova linija Buska biti aktivna četiri puta dnevno.

– Nadam se da ćemo pritom olakšati i pojednostaviti građanima prigradskih naselja da dođu do samog grada. Ciljana skupina su nam prvenstveno stariji ljudi radi što bržeg dolaska do bolnice, pa zatim i do autobusnog i željezničkog kolodvora – pojasnio je.

Zadovoljan je i predsjednik Mjesnog odbora Vinica Dragutin Jeđud.

Podravka Izabrani najbolji sportaši Grada Koprivnice Najbolji Ivana Babić, Ivo Matić, Podravka Vegeta i ŠRD Šoderica

– Zahvalan sam gradskoj vlasti što je za tri tisuće žitelja ovog prigradskog naselja osigurala besplatan prijevoz. Postoji veliki interes žitelja Vinice za javnim gradskim prijevozom te sam duboko uvjeren u uspjeh ovog projekta – kazao je.

U Gradu kažu da će nova linija prometovati radnim danima, dakle u sve dane osim subote i nedjelje.

U komunalnom poduzeću Komunalac izračunali su da je do danas besplatnim električnim vozilom prevezeno 3140 građana, što, zaključuju, ukazuje na velik broj zadovoljnih korisnika.

Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica Novi ugovor vrijedan šest milijuna kuna Nakon Osnovne škole Braće Radić kreće i obnova škole A. N. Gostovinski

Ne zagađuju okoliš

Javni prijevoz električnim autobusima uveden je u sklopu projekta Civitas Dyn@mo.

– Ne zagađuju okoliš i ne proizvode buku. Predstavljaju najnoviji korak u razvoju čistog, štedljivog i energetski efikasnog prijevoza. Iskoristite ih za svakodnevnu vožnju gradom i doprinesite razvoju javnog prijevoza u našem gradu, ali i razvoju prometne tehnologije na europskoj razini – poručuju u Komunalcu. 

električni bickli Radionice o mobilnosti Nastavak priprema za nadolazeće doba električnih automobila