Izbornik
Naslovnica Gradovi
Namijenjen je i osobama slabijeg imovinskog stanja

Kombi će olakšati život građana s invaliditetom

Korisnici iz Samobora i Svete Nedelje moći će na preglede u bolnicama izvan tih gradova, a prijave za korištenje potrebno je poslati samoborskom Crvenom križu
Foto: Grad Samobor

Grad Samobor kupio je novo vozilo i za potrebe Crvenog križa Samobor. Prošlu srijedu gradonačelnica Petra Škrobot uručila je ključeve novog vozila ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Samobor, Anici Francetić Kufrin. Svečanoj primopredaji nazočili su i zamjenik gradonačelnice Petar Burić kao i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

– Ovo će vozilo olakšati svakodnevni život naših sugrađana s invaliditetom kao i onih slabijeg imovinskog statusa. Primjerice, odlazak liječniku, čak i izvan Samobora, će im sada biti lakši, a sigurna sam da će im omogućiti i brojne druge pogodnosti. Njihova kvaliteta života će se tako podići na višu razinu. Nastavljamo ulagati u poboljšanje standarda osoba s invaliditetom kao i osoba slabijeg imovinskog stanja, a ovo je samo jedan od pokazatelja da radimo na tome da svim našim sugrađanima osiguramo što bolje uvjete za život - naglasila je gradonačelnica Petra Škrobot. Ravnateljica samoborskog Crvenog križa Anica Francetić Kufrin poručila je kako je uvjerena da će vozilo doprinijeti kvaliteti života osoba u potrebi.

– Grad je prepoznao važnost ovakvog načina prijevoza. Vozilo je opremljeno i za prijevoz osoba s invaliditetom i time će i njima biti dostupne brojne usluge Crvenog križa – pojasnila je ravnateljica samoborskog Crvenog križa.

Vozilo će se namjenski koristiti za prijevoz potrebitih korisnika Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Osnovni uvjet prava na korištenje vozila je da osoba ima boravište ili prebivalište na području grada Samobora ili Svete Nedelje, dok su ostali uvjeti vezani uz imovinski status kao i status osobe s invaliditetom. Usluga će se obavljati samo na području Samobora i Svete Nedelje, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova i izvan Samobora.

Zamolbu za uvrštenje na Listu korisnika prijevoza mogu podnijeti sam korisnik ili u njegovo ime član njegove obitelji, skrbnik, Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor ili ustanova. Zamolba se podnosi Gradskom društvu Crvenog križa Samobor, Miroslava Krleže 5, Samobor. 

NOVI VRTIĆI osigurat će dodatna 332 mjesta za djecu jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta Procijenjena vrijednost nabave iznosila je oko 4,7 milijuna eura bez PDV-a Poskupjela gradnja novih vrtića, natječaj se ponavlja STVARAJU se preduvjeti kako bi mladi ljudi dolazili u sredine poput Solina, koji je najmlađi grad u Hrvatskoj, rekao je župan Boban Po popisu stanovnika gotovo 3000 mlađih od 7 godina gravitiraju Solinu U Solinu otvoreni obnovljeni prostori pedijatrijskih ordinacija Svečanim mimohodom u kojem je sudjelovalo oko 2000 folkloraša iz 65 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske i dijaspore zatvorene su 58. Vinkovačke jeseni Vinkovačke jeseni Ove je godine raritet bilo umjetničko društvo iz dalekoga Tajlanda