Izbornik
Naslovnica Gradovi
ODLUKA VIJEĆA

Komunalne naknade oslobođeno 400 Kutinčana

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Kako bi građani ostvarili pravo na oslobođenje od plaćanja, potrebno je nadležnom upravnom odjelu podnijeti pisani zahtjev

Kutinsko Gradsko vijeće usvojilo je odluku o povišenju imovinskog cenzusa sugrađanima s malim prihodima za oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, čime se želi Kutinčanima smanjiti određena dosadašnja davanja Gradu. Tako će od sada dodatni Kutinčani, bilo samci bilo u zajedničkim kućanstvima s malim prihodima, koji dosad nisu imali pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, biti oslobođeni od plaćanja usvojenim izmjenama.

Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavila još jedan projekt iz programa Zaželi Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

Dosadašnji cenzus za samce koji je bio 1900 kuna, povišen je sada na 2500 kuna po osobi mjesečno, cenzus za osobe u zajedničkom kućanstvu povećan je s 1100 na 1700 kuna po osobi, te u staračkom kućanstvu, odnosno ako osoba koja uzdržava kućanstvo ima više od 65 godina, cenzus po pojedinom članu kućanstva povišen je s 1200 na 1700 kuna.

– Prema novoj odluci, čak 400 novih obveznika plaćanja komunalne naknade bit će oslobođeno, dok će Grad u tu namjenu ostati bez 176.948 kuna godišnje. Kako bi građani ostvarili pravo na oslobođenje od plaćanja, potrebno je nadležnom upravnom odjelu podnijeti pisani zahtjev. Nizom mjera i odluka poput ove nastojimo olakšati sugrađanima te smanjiti njihova davanja Gradu, ali pomno planirajući sredstva i proračun Grada Kutine kako bi se mogli realizirati ključni projekti – rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.