Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavila još jedan projekt iz programa Zaželi

Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

Foto: Grad Kutina
Partneri na projektu su HZZ Kutina, Centar za socijalnu skrb Kutina te Grad Kutina

Zaklada “Sandra Stojić” na početnoj je konferenciji predstavila projekt EU “Žene su snaga zajednice – faza II” iz Nacionalnog programa zapošljavanja žena “Zaželi”.

OBAVIJEST Busko ne vozi zbog redovitog servisa

Za najpotrebitije

Ukupna je vrijednost projekta 2,784.400 kuna, koje su osigurane u bespovratnom iznosu iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%). Upraviteljica Zaklade Biserka Stojić izrazila je zadovoljstvo što je projekt zapošljavanja žena nastavljen.

– To nas hrabri i potvrda je dobrog rada Zaklade “Sandra Stojić”, a još nas više veseli što je osigurana pomoć našim najpotrebitijim sugrađanima te što je zaposleno 30 žena iz teže zapošljive skupine. One će pružati pomoć za naših 180 sugrađana, što je 100 korisnika usluge više nego u prvoj fazi projekta “Žene su snaga zajednice” – istaknula je Biserka Stojić.

IZABRANO VODSTVO GRADSKOG DVD-a STARIGRAD Vatrogasci pomagali u pandemiji i potresima

Nositelj projekta je Zaklada “Sandra Stojić”, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina, Centar za socijalnu skrb Kutina te Grad Kutina. Kako je rečeno, cilj je projekta osnažiti radni potencijal za 30 nezaposlenih žena i žena s nižom razinom obrazovanja iz ruralnog područja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te pružiti potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika povećanjem razine kvalitete života sve do srpnja 2022. Zaposleno je 30 dugotrajno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a Područni ured Kutina, s naglaskom na starije od 50 godina.

Svakodnevna pomoć

One trenutačno, nakon osposobljavanja i obrazovanja, pružaju pomoć za 180 korisnika – osoba starije životne dobi, u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom te će to raditi godinu dana.

– Pružaju im pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima, u održavanju čistoće stambenog prostora, pri odijevanju i svlačenju, vode brigu o higijeni, pomažu u socijalnoj integraciji, pružaju podršku razgovorima i druženjem te uključivanjem u društvo, pratnja su i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, pomažu u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostavljaju lijekove i pomagala, plaćaju račune i slično – napominje Biserka Stojić dodajući kako svaki korisnik dobiva mjesečnu košaricu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Učenicima nagrade, Gradu vrijedno priznanje Koprivnici dodijeljen nacionalni certifikat ‘Grad za mlade’

Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.