Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Učenicima nagrade, Gradu vrijedno priznanje

Koprivnici dodijeljen nacionalni certifikat ‘Grad za mlade’

Foto: Grad Koprivnica
Nagrade su u ime škola preuzeli ravnatelji i predstavnici učenika, a uručio im ih je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Grad Koprivnica prošli je tjedan dodijelio nagrade za najbolje učenike, mentore i ravnatelje škola. Nagrade su dodijeljene za uspješna postignuća na brojnim natjecanjima u protekloj školskoj godini, a izvrsnice i nagrade dodijeljene su na prigodnoj svečanosti u Galeriji “Mijo Kovačić”.

za projekt KAkvart osigurano 750.000 kuna U pet godina u karlovačkim četvrtima realizirano 107 projekata vrijednih 3,5 milijuna kuna

U znaku mladih

Nagrade su u ime škola preuzeli ravnatelji i predstavnici učenika, a uručio im ih je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Da stvar bude ljepša, prošli je tjedan Koprivnici dodijeljen certifikat “Grad za mlade” za razdoblje od 2021. do 2024. Bio je to svakako tjedan u znaku mladih koji su budućnost grada.

Certifikat “Grad za mlade” dodjeljuje Udruga gradova u suradnji s partnerima – Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom društava “Naša djeca”.

– Koprivnica je dobila certifikat nakon što su zadovoljeni standardi kvalitete lokalnih politika usmjerenih mladima, kroz osam tematskih područja: participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje te informiranje – tumače u Gradskoj upravi.

NOVO RUHO ULICA U GRADU I NASELJIMA Asfaltirano 32 kilometara prometnica

Upravo je i nagrađivanje izvrsnih učenika i njihovih mentora bio jedan od zaloga za dobivanje četverogodišnjeg certifikata koji će Koprivnica ne bez ponosa isticati.

Ponose se učenicima...

Pri dodjeli nagrada izvrsnim učenicima i prosvjetarima gradonačelnik Jakšić naglasio je da se u Gradu ponose ravnateljima, mentorima i učenicima koji su pokazali da se u nikad težim uvjetima mogu postizati vrhunski rezultati.

– Još jednom su pokazali da imamo kvalitetan obrazovni sustav kojim se izuzetno ponosimo, koji respektiramo i na kojem svi zajedno moramo još više raditi – naglasio je čelni čovjek Koprivnice.

ULAGANJA U PREDŠKOLSKI ODGOJ Dječji vrtić gradit će se pokraj jaskanskog Sajmišta

Nagrade su primila 344 učenika i mentora, za što je iz proračuna izdvojeno 120.000 kuna. Nagrađeni su oni koji su postigli značajne rezultate na natjecanjima. Uz izvrsnice, dodijeljeni su i poklon-bonovi od 150 do 400 kuna, ovisno o osvojenom mjestu. U ime Grada Koprivnice dodjeli nagrada u Galeriji Kovačić, uz gradonačelnika, prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.