Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
ULAGANJA U PREDŠKOLSKI ODGOJ

Dječji vrtić gradit će se pokraj jaskanskog Sajmišta

Foto: Grad Jastrebarsko
Idejno rješenje zgrade je već u izradi i trebalo bi biti gotovo do kraja mjeseca

Novi vrtić gradit će se pokraj jaskanskog Sajmišta, na nekretnini veličine 10.806 četvornih metara. Parcela udovoljava zahtijevanim pedagoškim standardima prema kojima je potrebno osigurati površinu od minimalno 30 kvadrata po djetetu.

U gradskom proračunu dodatno će osigurati sredstva Herojima koji požrtvovno spašavaju živote i imovinu stiže još osam vozila

Idejno rješenje zgrade novog dječjeg vrtića, koje je već u izradi i trebalo bi biti gotovo do kraja ovog mjeseca, mora zadovoljiti projektnim zadatkom planirane sadržaje – 12 odgojno-obrazovnih jedinica, višenamjenski prostor, prostori za djelatnike, gospodarski prostori, higijenski servis i ostalo, a istim se rješenjem moraju predložiti pripadajuće terase vrtićkih i jasličkih jedinica, kolne površine, pješačke površine, igrališta i druge vanjske prostore prilagođene uzrastu djece.

Podsjetimo, za redovan rad DV-a Radost, koji polazi šestotinjak mališana na pet lokacija, Grad iz proračuna izdvaja više od 10 milijuna kuna godišnje. Također, Grad i u ovoj godini nastavlja sufinancirati djelatnost dadilja, a od 1. ožujka 2021. godine dosadašnji iznos subvencije uvećan je za 100 posto, što iznosi 1000 kuna po djetetu.

PROJEKT OD 300.000 KUNA Energetska obnova općine

– Cilj je dodatno pomoći roditeljima u vidu smanjenja financijskih izdataka, ali i dadiljama i "tetama" dati do znanja koliko Grad cijeni njihov rad s najmlađima – ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Uz isplate naknada za novorođenčad i provođenjem drugih projekata, Jastrebarsko nastoji biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život žele privući što više mladih obitelji.