Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
IZABRANO VODSTVO GRADSKOG DVD-a STARIGRAD

Vatrogasci pomagali u pandemiji i potresima

Foto: Sonja Markić
Riječ je o jednom od najvećih i najaktivnijih DVD-a na području Koprivnice i županije s brojnim članstvom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad povjerilo je još jedan mandat predsjedniku DVD-a Željku Cvrtili i zapovjedniku Hrvoju Blažekoviću.

Učenicima nagrade, Gradu vrijedno priznanje Koprivnici dodijeljen nacionalni certifikat ‘Grad za mlade’

Riječ je o jednom od najvećih i najaktivnijih DVD-a na području Koprivnice i županije s brojnim članstvom. Na ono što su radili u proteklom četverogodišnjem razdoblju osvrnuo se i zapovjednik Blažeković

– Kao dio civilne zaštite koja je sudjelovala u aktivnostima prevencije koronavirusa, naši su članovi odradili 21 aktivnost s 43 vatrogasca i utrošili 336 sati rada. Osim toga, modernizirali smo spremište, a tijekom proljeća u našim prostorijama radio je JVP Koprivnica. Aktivno smo se uključili i u saniranje posljedica potresa koji je krajem godine pogodilo Sisačko-moslavačku županiju. Na korištenje smo dobili autocisternu koju je VZG-u donirala Podravka – naglasio je Blažeković.

Uvjerenje o osposobljenosti za ispitanog vatrogasca dodijeljeno je Alenu Varviru, uvjerenje o osposobljenosti za vatrogasnog dočasnika Željku Pavešiću i Miri Brzeski, za dočasnika prve klase Josipi Franjo te za vatrogasnog časnika prve klase Ani Križnjak.

Uvjerenja za osposobljenost gašenja požara otvorenog prostora i prijevoz helikopterom dobili su Antonio Janach i Damir Tušek, a uvjerenje za osposobljenost za aparate za zaštitu dišnih organa dobili su tajnica VZG-a Koprivnica Ines Štefanić, Krešimir Belčić, Luka Košćak i Đino Cikač. Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je i ogroman značaj vatrogastva u pandemiji i potresima te dodao kako su u zadnje četiri godine sredstva za VZG s 400.000 kuna povećana na oko 800.000 kuna.

za projekt KAkvart osigurano 750.000 kuna U pet godina u karlovačkim četvrtima realizirano 107 projekata vrijednih 3,5 milijuna kuna

– Timskim radom svih članova stvorili ste dvije jako važne osobe za vatrogastvo i cijelu Koprivnicu, a to su Hrvoje Blažeković koji je i zapovjednik VZG-a te Željko Cvrtila koji je napravio ogromne iskorake u DVD-u, ali i Javnoj vatrogasnoj postrojbi te je danas jedan od glavnih stupova profesionalnog vatrogastva i civilne zaštite grada Koprivnice – zaključio je gradonačelnik Jakšić.