Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Konstituirano Gradsko vijeće, vodi ga HDZ-ov Marko Potrebica

Dubrovačko gradsko vijeće
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
'Iza nas je vrijeme izbora, a ispred nas je Grad i odgovornost za njega. Pozivam vas da u sljedeće četiri godine radimo za njega', poručio je gradonačelnik Mato Franković

HDZ-ov Marko Potrebica izabran je za predsjednika dubrovačkog Gradskog vijeća koje je u ponedjeljak i konstituirano, dok su mu potpredsjednici vijećnik DUSTRA-e Željko Raguž i SDP-ov Mladen Gojun.

Potrebica je izabran s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim, a zahvalio se svim vijećnicima na ukazanom povjerenju, rekavši da će biti ponizan i skroman predsjednik Gradskog vijeća.

"U skoro vrijeme ćemo zajedno donijet plan rada Gradskog vijeća. Želimo promovirati odgovorno i zajedničko djelovanje. Bit ću ponizan i skroman i na ponos ovog Grada. Naša demokracija je kratka, traje 25 godina. Mi svi zajedno moramo napraviti iskorak da Hrvatska postane ono što je jest, zemlja zapadne demokracije", kazao je Potrebica, istaknuvši kako je svjestan prošlosti Dubrovnika, ali i pozvavši sve "da ipak zaplove u budućnost".

Gradonačelnik Mato Franković poručio je kako su izbori prošlu te treba gledati u budućnost. "Iza nas je vrijeme izbora, a ispred nas je Grad i odgovornost za njega. Pozivam vas da u sljedeće četiri godine radimo za njega. Ja kao gradonačelnik ću mjesečno izvještavati Gradsko vijeće o onome što sam radio. Ovo je mjesto gdje se treba raspravljati o problemima Grada Dubrovnika i kritizirati gradsku upravu. Spreman sam na to", rekao je Franković.

Inače, u dubrovačko Gradsko vijeće ušli su HDZ-ovi Marijo Bekić, Katarina Doršner, Ivo Lučić, Krešimir Marković, Pero Milković, Blaž Pezo, Marko Potrebica, Nikolina Soko, Emilio Puljizević i Gordan Špero. U ime Dubrovačkog demokratskog sabora ušli su Lukša Matušić, Terezina Orlić te Ivan Jelčić, Dubrovačku stranku zastupa Željko Raguž, Ivana Šepak i Rikard Rossetti. SDP predstavljaju Mladen Gojun i Tatjana Šimac Bonačić, Most nezavisnih lista Maro Kristić i Dolores Lujić, a listu Srđ je Grad Ljubormir Nikolić. HNS u Gradskom vijeću zastupa Miho Obradović, a nezavisni vijećnici su bivši HNS-ovci Nenad Vekarić i Matija Čale Mratović. U ime HSS-a u Vijeće je ušao Vido Bogdanović.

 Većiinu čini koalicija HDZ-a, DDS-a i DUSTRA-e.