Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRIZNANJA JUBILARNIM DARIVATELJIMA KRVI

Koprivnica treća po prikupljenim dozama krvi

1/10
Foto: Hrvatski crveni križ
- Naša je županija pak s prosjekom od 6,87 davanja prva u Hrvatskoj već osmu godinu zaredom – naglasila je ravnateljica gradskog Crvenog križa Adela Sočev

Tradicionalni godišnji prijam gradonačelnika Mišela Jakšića za dobrovoljne darivatelje krvi održan je prošli tjedan u povodu Dana darivatelja, a u organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa Koprivnice. Gradonačelnik i ravnateljica gradskog Crvenog križa Adela Sočev darivateljima su uručili jubilarna priznanja.

Koprivnica GRADSKI ROĐENDAN Koprivnica danas slavi 664. rođendan uz najneobičniju proslavu dosad

– Lani smo prikupili 5711 doza krvi, što je nešto više od deset darivanja na 100 stanovnika i ponovno smo u samom vrhu u Hrvatskoj među svim društvima Crvenog križa koje organiziraju akcije, na trećem mjestu. Naša je županija pak s prosjekom od 6,87 davanja prva u Hrvatskoj već  osmu godinu zaredom – naglasila je Adela Sočev.

Gradonačelnik je čestitao svima na iznimnoj humanosti. Napomenuo je i kako je ovogodišnje okupljanje u drugačijim okolnostima nego što su svi naviknuti, ali je u ovakvoj “novoj normalnoj” situaciji Koprivnica svejedno pokazala veliko srce solidarnosti.

– Od sveg srca vam želim da iz godine u godinu broj darivatelja krvi raste te da ova dobrota i solidarnost koju vi dijelite zahvati sve više naših sugrađana – naglasio je Jakšić.

Ohrabrujući podaci o gradskim financijama Ohrabrujući podaci o gradskim financijama Koprivnica nikad manje zadužena, a porezni prihodi porasli unatoč koronakrizi na 39,7 milijuna kuna

Veseli se, kaže, i idućoj godini jer će se već tada vidjeti prvi obrisi novog doma Crvenog križa vrijednog 15 milijuna kuna, a za što su osigurana nepovratna sredstva iz fondova EU. Priznanja za jubilarni broj darivanja krvi ove su godine dobila ukupno 104 darivatelja i darivateljice. Odnosno svi oni koji su krv dali više od 35 (žene) ili više od 50 (muškarci) puta. Prisutnima se na svečanosti obratio i predsjednik Gradskog društva Crvenoga križa Vjekoslav Štimac, inače načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke.

– Kada pogledamo koliko vas ima ovdje, pa to sve pomnožimo s brojem puta koliko ste darovali krv, tek tada vidimo koliko ste nam vrijedni i koliko ste života spasili – poručio je Štimac.