Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dječji dom Sv. Ana

Korona odgodila radionicu

Foto: novosti.hr
Ove je godine 25. obljetnica Likovne radionice

Zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera tradicionalna Ljetna likovna radionica djece i djelatnika Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci na moru je ove godine izostala. Iz Dječjeg doma podsjećaju kako se njihova Likovna radionica održava od 1995. godine te da ove godine bilježi vrijednu 25. obljetnicu. Navode i kako susreti umjetnika i djece u domskom prostoru u Vinkovcima te posebice oni desetodnevni u Ljetnoj kući na Braču, kroz interaktivno druženje razvijaju dječju kreativnost te pozitivno usmjeravaju dječje interese i talente.

“Projekti poput ovoga daju dušu gradu” Centar grada dobio novouređenu šetnicu

U zadnjih nekoliko godina koncept Likovne radionice, uz likovne produkcije samih umjetnika, sve više se okreće i likovno-pedagoškom radu s djecom. Zadana tema ili motiv za umjetnike nisu određeni te oni imaju potpunu slobodu osobnog izričaja u svom mediju, a isto tako i u radu s djecom umjetnici sami odabiru motiv i tehniku. Postao je to jedan od prepoznatljivih projekata Dječjeg doma kome su se neizmjerno radovali svi, i djeca, i umjetnici i zaposlenici.

Obnova kolnika u Zvonarskoj ulici Kružne tokove neće graditi jer dogovor s vlasnicima nije postignut

– Planirali smo 25. obljetnicu Likovne radionice obilježiti jednom posebnom likovnom radionicom u Vinkovcima na koju bismo pozvali djecu iz naših prijateljskih slavonskih domova iz Osijeka, Lipika, Slavonskog Broda i Siska. Planirano je bilo dvodnevno druženje djece i umjetnika, međutim, zbog cijele ove situacije s epidemijom koronavirusa od toga smo odustali – rekla je Zrinka Mikić, ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci.

Dodaje kako razmišljaju o izletu u vikend kuću u Cernu gdje bi se okupili djeca i umjetnici.