Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Obnova kolnika u Zvonarskoj ulici

Kružne tokove neće graditi jer dogovor s vlasnicima nije postignut

1/2
Foto: Branimir Bradarić
U cestovnu infrastrukturu u Vinkovcima tijekom ove godine uložit će se do 80 milijuna kuna

Iz Zvonarske ulice, zahvaljujući istočnoj obilaznici, premješten je teretni promet, ali je još uvijek riječ o prometno vrlo frekventnoj ulici. Međutim, unatoč planovima, moglo se čuti, rekonstrukcija Zvonarske ulice radi se bez izgradnje kružnih tokova na križanjima na kojima su sada semafori, a zbog nemogućnosti dogovora s vlasnicima privatnih posjeda.

Educiranje Poučne staze u Park šumi Kanovci

Imovinsko-pravni odnosi

Inače, riječ je o ulici koja je do izgradnje istočne obilaznice bila opterećena teretnim prometom koji je sada premješten na obilaznicu. Ipak, ova ulica je i dalje prometno frekventna tako da će njeno uređenje značiti puno za odvijanje prometa, ali i sigurnost svih sudionika u prometu. Gradonačelnik Ivan Bosančić je rekao kako je prema ranijim planovima na križanjima u toj ulici planirano izgraditi kružne tokove, ali se od tih planova, zbog nemogućnosti dogovora s vlasnicima privatnih posjeda, moralo odustati.

– Imali smo plan, ali nije onako kako smo željeli. Nažalost, nije uvijek moguće sve ostvariti onako kako je zamišljeno, ali kako god drago nam je da su Hrvatske ceste izašle ususret kako bismo obnovili kolnik u Zvonarskoj ulici. Svi mi u Vinkovcima znamo koliko je ova ulica važna za promet grada Vinkovaca. Isto tako za Grad Vinkovce i za naš proračun jako je važno da smo opet uspjeli ostvariti obnovu jedne ulice uz pomoć državnih institucija – rekao je Bosančić.

Govoreći o radovima u tijeku, kao i onima koji će se uskoro započeti, Bosančić je istaknuo kako će vrijednost radova na cestovnoj infrastrukturi u Vinkovcima do kraja tekuće godine doseći između 70 i 80 milijuna kuna. Najavio je i početak radova u Ulici Ruđera Boškovića i Hansa Dietricha Genschera te sanaciju kolnika u Lapovačkoj ulici nakon završetka radova na kanalizacijskoj mreži.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

–Puno planiranih projekata sada je došlo u onu špicu kada ulice jednostavno moraju biti u ovakvom stanju. Zato se želim ispričati građanima jer ćemo ovo ljeto imati jako puno problema u prometu i mi i svi ostali koji prometuju ulicama Vinkovaca. Međutim, to je cijena za naš ljepši grad, za ugodniji život i sigurniji promet. Molim građane za strpljenje jer negdje do Vinkovačkih jeseni puno ćemo raditi, puno ulica obnoviti u Vinkovcima, a vjerujemo da će grad poprimiti drukčiji izgled iza svih tih projekata jer ulice moraju biti ne samo uređene u onom prometnom dijelu nego i ugodne oku – kazao je Bosančić.

U međuvremenu nastavljeno je i s provedbom projekata putem kojih se želi u svim mjesnim odborima kreirati jedan središnji otvoreni prostor čije bi “srce” bilo dječje igralište. Potom bi se oko tih igrališta gradili i različiti sadržaji za odrasle. Intenzivirani su radovi i na izgradnji aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna kroz koju će se u sljedećih nekoliko godina osigurati veća priključenost stanovništva na mrežu odvodnje.

Grad Vinkovci i u drugom krugu projekta “ZAŽELI” Još 4,6 milijuna kuna za zapošljavanje 50 žena

Gradnja nadvožnjaka

Ovaj projekt vrijedan je 384 milijuna kuna i financirat će se najvećim dijelom iz fondova EU, a ostatak sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave.

Gradi se nadvožnjak na Borincima i prilazne prometnice. To je projekt od iznimne važnosti za građane toga dijela grada, a vrijedan je više od 72 milijuna kuna.