Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar 362 pregleda
Potpisan ugovor

Kreće izgradnja školske sportske dvorane i dogradnja OŠ 'Hreljin'

Potpisivanje ugovora za školu u Hreljinu
Foto: Creative Media/Grad Bakar
Specifičnost dvorane je da je čitavim jugozapadnim pročeljem okrenuta prema moru, te iz nje puca predivan pogled na Primorje

U vijećnici Grada Bakra potpisan je ugovor između Grada Bakra i tvrtke G.P. KRK d.o.o. o izvođenju radova na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole 'Hreljin'. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i direktor tvrtke G.P. KRK Josip Purić.

Projektom je predviđena izgradnja dvorane s pratećim prostorijama, tri nove učionice, vanjsko igralište s tribinama te uređenje okoliša škole. Vanjsko igralište s tribinama imat će površinu od 1007 m² . Dvorana s učionicama izgradit će se na tri etaže, ukupne bruto površine od 1553 m². Površina budućih učionica biti će 58 m².

U prizemlju će se nalaziti mala dvorana, svlačionice s praonicama, galerija s pogledom na veliku dvoranu, a u podrumu će se nalaziti velika dvorana, spremište sprava, kabinet, sanitarije, wc za invalide, te prostorije za strojarsko-elektro i sprinkler instalacije. U dvorani se predviđa i smještaj sklopivih – ormar tribina, priopćili su iz gradske uprave.

Svi prostori imaju pristup osobama s invaliditetom

Na prvom katu su tri učionice s vanjskim prostorom za nastavu na otvorenom i kabineti, dok prizemlje i prvi kat imaju direktni spoj s postojećom školom. Svi prostori imaju osiguran pristup osobama s invaliditetom.

Što se tiče okoliša, uredit će se kolno pješačke površine, školski trg, hortikultura, klupe, koševi i dr. Specifičnost dvorane je da je čitavim jugozapadnim pročeljem okrenuta prema moru, te iz nje puca predivan pogled na Primorje.

Hreljin s pripadajućim naseljima Zlobin, Praputnjak, Plase i Melnice, čija djeca pohađaju osnovnu školu 'Hreljin' ima preko 3200 stanovnika.

Vrijednost investicije iznosi 18.200.000 kuna, a sredstva je u cijelosti osigurao Grad Bakar. Investiciji bi se prema obećanjima trebala priključiti i Primorsko – goranska županija.