Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Traje do 7. lipnja

Kreće najljepši i najtiši reli na svijetu na Trgu slobode u Poreču

Grad Poreč
Foto: Grad Poreč
'Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017.'  kroz osam dana vožnje proći će rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike, preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija...

Više od 60 ekipa svojim će atraktivnim električnim vozilima u četvrtak, 1. lipnja 2017. posjetiti Poreč u sklopu četvrtog međunarodnog relija električnih automobila 'Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017'.  Najljepši i najtiši reli na svijetu, kako ga sudionici vole nazvati, starta tradicionalno u Istri 31. svibnja i trajat će sve do 7. lipnja sa završnicom u Zagrebu.

Službeno otvaranje relija održat će se 1. lipnja s početkom u 14.15 sati na Trgu slobode u Poreču, a u sklopu programa koji će trajati sve do večernjih sati održat će se i izložba električnih vozila, zabavni program, te ispit spretnosti na Velikom gradskom parkiralištu kraj punionice za električna vozila.

Punionicu godišnje koristi stotinjak vozila, a  ovoj inicijativi pridružile su se i hotelske kuće otvaranjem istih u sklopu svojih objekata, te danas na području Grada Poreča - Parenzo imamo sveukupno četiri punionice za električna vozila. 

'Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017.'  kroz osam dana vožnje rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama za električne automobile.

Timovi e-vozila, najvećim dijelom su to vozači Tesla vozila iz cijeloga svijeta, sve redom poduzetnici novog kova, inženjeri su i vodeći ljudi u svojim životnim i radnim sredinama, zaljubljenici u prirodu, kvalitetnu organsku hranu i proizvode, a svoja iskustva prenose na Tesla forumima.  

Sudionici relija dolaze iz Njemačke, Austrije, Ujedinjenih Emirata, Norveške, Belgije, SAD-a, Finske, Francuske, Belgije, Švicarske i Slovenije, a u svojoj električnoj avanturi nakon službenog otvaranja u Poreču obići će i Rovinj, Hum, Kringu, Beram, Vodnjan, Pulu, Brijune, Opatiju, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenicu, Zadar, Šibenik, NP Krka, Vransko Jezero, Split, rodno mjesto Nikole Tesle Smiljan, NP Plitvička Jezera i Zagreb, priopćili su iz Grada Poreča.