Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
od velike važnosti za sve vjernike

'Križ na Japetiću ostvarenje je mog sna iz djetinjstva!'

Na Japetiću je postavljen i blagoslovljen križ raspetog Isusa
1/11
Foto: Grad Jastrebarsko
Naime, križ raspetog Isusa postavljen je na poznatom izletištu Japetić, a na inicijativu i uz financijsku potporu našeg sugrađanina gospodina Milana Frkonje

Na inicijativu sugrađanina Milana Frkonje na Japetiću je postavljen i blagoslovljen križ raspetog Isusa.

"Križ je putokaz vjere i kao takav je od velike važnosti za sve vjernike, a naročito za nas koji ovdje živimo. On podsjeća na Isusovu muku, ali i na pobjedu. Danas sam posebno radostan i zahvaljujem se gospodinu Frkonji na svemu što je učinio", poručio je svetojanski župnik Josip Gonan, priopćili su iz Grada Jastrebarsko.

dvorac Erdödy Prijava na natječaj Dvorac Erdödy uskoro bi trebao krenuti u obnovu

Naime, križ raspetog Isusa postavljen je na poznatom izletištu Japetić, a na inicijativu i uz financijsku potporu našeg sugrađanina gospodina Milana Frkonje: "Od djetinjstva sam želio na Japetiću podići Isusov križ. Ovo je obilježje za budućnost vjere, a koje će zauvijek podsjećati na ovaj kršćanski kraj i nas koji smo ovdje živjeli. Ostvario sam san", rekao je vidno preplavljen emocijama, gradski vijećnik, Milan Frkonja.  

U realizaciju ovog projekta uključili su se i drugi sugrađani, a ponajviše gospodin Tomislav Rubinić koji je donirao drvo za izradu križa, kao i gospodin Stipe Bučar koji je križ dovezao i postavio na ovom mjestu.

"Ovakve ideje uvijek će naići na podršku i pomoć. Ovo naše poznato izletište sada ima i mjesto gdje se svaki putnik planinar ima priliku prekrižiti i pomoliti Bogu da ga čuva na njegovom putu", poručio je Stipe Bučar.

Glazbena škola u Jastrebarskom Kvalitetniji uvjeti Glazbena škola Jastrebarsko dobila novo energetsko ruho

U prisustvu gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, njegovih suradnika i mještana koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, križ je u ponedjeljak 15. listopada blagoslovio vlč. Ivan Frkonja.