Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
RADOVI TROJE AUTORA PROGLAŠENI NAJBOLJIM

‘Kultura u fokusu’ šestu godinu na Sveučilištu Sjever

Foto: Grad Koprivnica
Na natječaj se prijavilo 80 autora sa 680 radova

Šesta izložba fotografskog natječaja “Kultura u fokusu“ otvorena je na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Izložbu je na prigodnoj svečanosti otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić. “Kultura u fokusu postala je nakon šest godina doista važan brend. Ovo je sjajna promocija Sveučilišta Sjever i Koprivnice kroz kulturu, za koju se čuje diljem Hrvatske“, rekao je prilikom otvorenja izložbe gradonačelnik Jakšić.

Novi pogoni i nova radna mjesta Podravka i Hartmann pokrenuli investicije teške 200 mil. kuna

Na natječaj se prijavilo 80 autora sa 680 radova. Stručni žiri u sastavu Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša, kao utemeljitelj projekta, odabrali su 100 najboljih fotografija za ovogodišnju izložbu, a odabrana su i tri najbolja rada autora Borne Filića, Neje Markičević i pobjednički rad Antona Magzana.

Kultura u fokusu ima za cilj stvaranje fotografija i dokumentarnog materijala s umjetničkom vrijednošću, promocije kulturnog stvaralaštva, stvaranja baze fotografija za daljnja istraživanja autorskih djela, kao i poticanja kreativnog izričaja i veće zastupljenosti kulturnih sadržaja u medijima i na društvenim mrežama, navode na Sveučilištu Sjever. Fotografski se bilježe predstave, izložbe, performansi, koncerti, ples, muzejske izložbe, portreti umjetnika, kao i spomenička baština.

OTVORENO NEKOLIKO GRADILIŠTA Karlovac gradnjom ceste želi aktivirati i novu Poslovnu zonu Selce

Alati za daljnju popularizaciju kulturnih i umjetničkih događaja stvaraju se kroz natječaj, stručne evaluacije i predavanja, znanstvene analize pristiglih te izložbe najboljih radova. U sklopu projekta istražuju se umjetničke prakse, fotografske geste, umjetnički doprinosi i mogućnost prezentacije umjetničkih i kulturnih dobara, ističu autori priznatoga kulturnog projekta.