Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 15 pregleda
Kvalitetnija zdravstvena zaštita

Kupljen novi ultrazvučni aparat vrijedan 360 tisuća kuna

Labin dobio ginekološki uređaj
Foto: Grad Labin
Ravnatelj labinske ispostave Doma zdravlja dr. Davor Rimac obrazložio je i brojne aktivnosti ustanove te rekao kako su dvije faze sanacije stacionara već realizirane te najavio sljedeće dvije faze sanacije, koje će se provesti u roku od dvije godine

U prostorijama labinske ispostave Istarskih domova zdravlja Dr. Lino Peršić održana konferencija za medije čiji je povod nabavka ultrazvučnog aparata za ginekološku ambulantu. Ravnatelj labinske ispostave Doma zdravlja dr. Davor Rimac upoznao je prisutne sa detaljima oko nabavljenog aparata, priopćili su iz gradske uprave

Gradnja vrtića u Labinu U travnju završetak radova Kad se izgradi novi dio vrtića, svi mališani imat će svoje mjesto u jaslicama

"Riječ je o aparatu više srednje klase koji je bio prijeko potreban našoj ordinaciji. Sadrži četiri sonde i cijena mu je bila 361 tisuću kuna, uključujući PDV!", rekao je. 

Kratko je obrazložio i brojne aktivnosti ustanove te rekao kako su dvije faze sanacije stacionara već realizirane te najavio sljedeće dvije faze sanacije, koje će se provesti u roku od dvije godine.

Zadovoljstvo nije mogao sakriti ni labinski ginekolog dr. Moreno Milevoj koji kaže kako nakon tri desetljeća staža ima priliku raditi na potpuno novom uređaju, a o samoj kvaliteti i napretku od ranije korištenih uređaja suvišno je i govoriti.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić izjavio je kako je zadovoljan stanjem u Labinu, kako je pozitivan duh pokojnog dr. Line Peršića, po kojem ispostava i nosi ime, i dalje prisutan. 

"Pokojni dr. Peršić razvijao je zajedništvo između sredine i sustava zdravstva. Iz današnjeg primjera vidljivo je da se to i dalje provodi. Mi imamo sreće da nemamo financijskih problema, no velike projekte ne možemo sami iznijeti, stoga smo zahvalni lokalnim samoupravama te gospodarstvenicima što imaju sluha za naše potrebe", zaključio je Ivančić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada rekla je kako je jedna od temeljnih zadaća Grada Labina trajna obaveza i doprinos boljem zdravlju sugrađanki i sugrađana te samim time i povećanje kvalitete života te je svako ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu više nego opravdano.

Ovaj novi suvremeni ultrazvučni aparat osim izuzetno velike važnosti u očuvanju zdravlja žena, nosi u sebi i onu  drugu humanu, ljudsku, toplu i blisku stranu medalje, a nju čine ljudi, upravo ta riječ, a ne institucije, tvrtke, i firme, već ljudi koji su se uključili na poziv Grada i svojim donacijama omogućili njegovu nabavku, naglasila je Mohorović Čekada.

"Dozvolite mi da se zato zahvalim dr. Davoru Rimcu, voditelju Istarskih domova zdravlja i ravnateljstvu Istarskih domova zdravlja  na izvrsnoj koordinaciji, komunikaciji i stručnosti. Surađujući s takvim timom, rezultat ne može izostati. Zahvaljujem i načelnici i načelnicima općina Labinštine, kao i svima koji su prihvatili inicijativu Grada Labina i  svojim donacijama omogućili nabavku ovog aparata. 

Zahvaljujemo se Istrian American Charity Association na donaciji u iznosu od 10.000 USD, a posebno obitelji preminulog Vlada Blaškovića, supruzi Izabeli i kćeri Evi", zaključila je zamjenica gradonačelnika te pročitala popis svih uključenih donatora uz zahvalu.

Dani Indije u Labinu Dani Indije u Hrvatskoj Glavičić: Labin je oduvijek bio primjer multikulturalnosti, multietničnosti i suživota