Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Održana fokus grupa u sklopu EU projekta RECOLOR

Labin kao uspješan primjer održivog turizma

Foto: Labin.hr
Jedna od članica fokus grupe, Nada Prodan Mraković, pročelnica za turizam Istarske županije, nije krila oduševljenje istočnom obalom Istre, sugeriravši da Labinjani nastave razvijati turizam koji nije nametljiv, koji je blizak i čovjeku i prirodi

U Labinu je jučer održana fokus grupa u sklopu EU projekta RECOLOR na kojoj je desetero dionika raspravljalo o utjecajima koje turizam generira na grad. Zaključili su da je Labin uspješan primjer sinergijskog promišljanja održivog turizma.

U SKLOPU PROJEKTA MED-O-VITA Labinski pčelinjak primjer ostalima u županiji

Krenuvši od mapiranja postojećeg stanja pa do finalnih rasprava oko slike labinskog turizma u budućnosti, sudionici su aktivno, svaki sa svog područja djelovanja, istaknuli sve pozitivne i negativne aspekte razvoja. Svi su se usuglasili da je Labin s Rapcem, ali i okolnim općinama, u zadnjih par godina učinio pomak u promišljanju održivosti. Bez obzira što i dalje moramo ulagati trud da se međusobno povežemo i stvaramo dodane vrijednosti, postoji sinergija velikog broja aktera koji streme ka kvalitetnom, promišljenom, uviđajnom te multikulturalnom konceptu turizma, priopćili su iz Grada Labina.

 Jedna od članica fokus grupe, Nada Prodan Mraković, pročelnica za turizam Istarske županije, nije krila oduševljenje istočnom obalom Istre, sugeriravši da Labinjani nastave razvijati turizam koji nije nametljiv, koji je blizak i čovjeku i prirodi. 

Dječja biciklijada MALIŠANI NA CESTI Održana dječja biciklijada u Labinu

Cilj projekta RECOLOR je povećati turistički potencijal urbanog i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, a ukupne je vrijednosti 15,5 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj  u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020.