Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
U SKLOPU PROJEKTA MED-O-VITA

Labinski pčelinjak primjer ostalima u županiji

Foto: Grad Labin
Predstavnici grada na sastanku sa županijskim pročelnikom izrazili su želju da Grad Labin suučestvuje u izgradnji Pčelarskog centra u Ripendi

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i pročelnik odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu u Istarskoj županiji, Ezio Pinzan održali su sastanak u maloj vijećnici Grada Labina. Na sastanku su uz gradonačelnika bili prisutni i voditeljica LAG-a Istočna Istra, Mirela Faraguna, Darko Martinović predsjednik Pčelarske udruge Labin, Miljenko Vretenar, poznati vinar i vlasnik  Vinograda San Martino te Wiliam Negri, labinski proizvođač maslinovog ulja.

Županija udrugama daje 90.000 kuna Pomoć pčelarima za proizvodnju kvalitetnog meda

Razgovaralo se o budućim zajedničkim projektima kao i o nedavno otvorenom gradskom pčelinjaku koji je jedini takav primjer u Istarskoj županiji, a projekt je zaživio u sklopu međunarodnog projekta suradnje MED-O-VITA. Kao odličan primjer suradnje lokalne akcijske grupe, pčelara i lokalne zajednice zasigurno će potaknuti i druge sredine u Istri da otvore jedan ovako edukativan kutak u svojim mjestima, priopćili su iz Grada Labina.

Između ostalog, na sastanku su predstavnici grada izrazili su i želju da Grad Labin suučestvuje u izgradnji Pčelarskog centra u Ripendi.