Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Skupština jedne od najaktivnijih udruga

Latice žele riješiti problem organiziranog stanovanja

Foto: Koprivnica
Predsjednica Latica Nevenka Fuchs na početku je istaknula kako je posebno ponosna zbog prostora u kojem sada djeluju i aktivnosti koje provode

Jedna od najaktivnijih gradskih udruga koja pomaže osobama s teškoćama u razvoju nastavlja s brojnim aktivnostima te najavljuje nove incijative za rješavanje glavnog projekta i cilja – organiziranog stanovanja. Organizirano stanovanje osoba s teškoćama ključni je cilj udruge jer će riješiti njihov životni problem i strahove tko će se brinuti o njima nakon što to obitelj više ne bude u stanju. O tome se govorilo i na redovitoj godišnjoj i izbornoj skupštini na kojoj je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” u Koprivnici birala i vodstvo udruge. Tim povodom okupili su se brojni članovi u prostoru udruge i raspravljali o rezultatima rada i planovima te birali čelne ljude.

Predsjednica Latica Nevenka Fuchs na početku je istaknula kako je posebno ponosna zbog prostora u kojem sada djeluju i aktivnosti koje provode. Zahvalila je svim članovima udruge te članovima njihovih obitelji i lokalnoj zajednici što podupiru njihov rad. U ime Grada Koprivnice izbornoj skupštini Latica prisustvovale su Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, i Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Koprivničko-križevačku županiju predstavljala je Maja Blažek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti. Ksenija Ostriž zahvalila je svima koji rade i djeluju u udruzi Latice te istaknula da svojim radom i zalaganjem pridonose kvaliteti života u Koprivnici.

Na skupštini se biralo i novo vodstvo te su članovi povjerenje za daljnje vođenje opet dali Nevenki Fuchs na mjestu predsjednice udruge te Draženu Novačiću kao zamjeniku predsjednice Latica. Udruga trenutačno provodi ispitivanje o potrebama članova, nakon čega se nadaju da će u suradnji s lokalnom zajednicom pronaći rješenja za sve potrebe svojeg članstva.

KOPRIVNICA Podravka i Komunalac zasadili novu ‘šumu hrane’ u Koprivnici Smotra civilne zaštite u Koprivnici Jakšić: Možemo biti ponosni na one koji čuvaju naše živote i imovinu KOPRIVNICA U učionici na otvorenom zasađena oaza mirisnog i ljekovitog bilja