Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Izložba do kraja listopada

Likovni trijenale Moslavine okupio 17 umjetnika

Foto: Kutina
– Riječ je o tradicionalnoj izložbi koja predstavlja radove akademskih slikara s područja Moslavine nastale u protekle tri godine – kaže Jasmina  Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine

U Galeriji kutinskog Muzeja Moslavine otvorena je izložba 6. Likovni trijenale Moslavine.

– Riječ je o tradicionalnoj izložbi koja predstavlja radove akademskih slikara s područja Moslavine nastale u protekle tri godine – podsjetila je Jasmina  Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine.

Likovni trijenale Moslavine ove godine predstavlja radove 17 autora koji rade i stvaraju u Moslavini ili su potekli s njezina područja. Izložba nije tematski određena, a izbor djela, rečeno je, nastao je osobnim odabirom autora i kustosice Jelene Batinić.

 – Zbir je to djela raznorodnih poetika, likovnih interesa i htijenja koji nam pružaju relevantan uvid u jedan segment suvremene hrvatske umjetnosti. Potrebno je valorizirati moslavačku likovnu scenu, učiniti je poznatom, što je i osnovna zadaća Likovnog trijenala Moslavine – rekla je to Jelena Batinić, kustosica Galerije Muzeja Moslavine.

Izložba u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina bit će otvorena tijekom cijelog listopada, a ovaj put predstavlja radove akademskih slikara, kipara i grafičara Ivana Branka Imrovića, Mate Gerecija, Tihomira Krsmanovića, Predraga Lešića, Franje Matešina, Zvjezdane Mihalke, Ivane Ožetski, Danijele Kurtz, Alena Milera, Martine Zelenike, Ivane Barišić Tomšić, Izabele Hren, Olge Gerber, Matka Antolčića, Marije Tomaz, Mateje Vukelić i Lucije Mitar.