Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ENERGETSKA OBNOVA OŠ ANTUNA GUSTAVA MATOŠA

Ljepši objekt na radost đaka

Foto: novosti.hr
Rezultati energetske obnove su uštede od 68 posto na godišnjoj razini

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade OŠ Antun Gustav Matoš u Vinkovcima tako da od početka nove školske godine učenici pohađaju nastavu u ljepšem i učinkovitijem objektu. Energetska obnova zgrade ove škole provedena je u sklopu operativnog programa konkurentnost i kohezija, a nositelj projekta je Grad Vinkovci. Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a ukupna ugovorena vrijednost iznosila je nešto više od 17 milijuna kuna, od čega je EU u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirala 10 milijuna kuna.

Vinkovci Znatno bolji gospodarski rezultati u Vinkovcima Pomažu malim poduzetnicima, a u pripremi je i program za poticanje vinkovačkih poljoprivrednika

– Izvršili smo zamjenu izolacije krovišta, vanjskog zida i poda prema tlu, kompletna stolarija zamijenjena je aluminijskom, uveden je učinkovitiji sustav grijanja i rekuperacije zraka, a unutarnja rasvjeta zamijenjena je LED rasvjetom. Ušteda na godišnjoj razini iznosi 68 posto u odnosu na razdoblje prije provedbe projekta, a to ujedno utječe i na smanjenje emisije CO2 za nešto više od 59 posto – rekao je na završnoj konferenciji projekta voditelj Josip Romić. Energetska obnova ove osnovne škole samo je jedan u nizu projekata čiji je nositelj Grad Vinkovci. U tijeku su još energetske obnove zgrade Arhiva i Hrvatskog sokola te OŠ Vladimira Nazora.

– Ovo je važan projekt kad je riječ o zaštiti okoliša i smanjenju emisije CO2, ali i kad je riječ o gospodarskoj situaciji u našem gradu. Dobili smo jedan prekrasan objekt za učenike, nastavnike i osoblje, ali i roditelje koji znaju da će djeca imati sve što je potrebno da bi se mogli posvetiti samo učenju – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.