Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Program traje do nedjelje, a gledat će se i "Mačke u muzeju"

Ljeto u Samoboru uz predstave, radionice i Vannu

storyeditor/2024-06-30/DSC_8395.JPG
1/4
Foto: Edin Tuzlak BOGAT PROGRAM U hladu Parka kod Samoborskog muzeja gušta se i u osvježavajućim koktelima i vrućim koncertima

Kad sunce zasja najvećom snagom, a termometar pleše oko 30 stupnjeva, osvježenje nudi Ljeto u Samoboru, program samoborske Turističke zajednice koji će do nedjelje Samobor pretvoriti u oazu zabave i opuštanja.

U hladu Parka kod Samoborskog muzeja, uz žuborenje obližnjeg potoka Gradna, pripremljen je niz programa za velike i male, od dječjih radionica i igraonica, predstava i stand-upa, kreativnog likovnog izražavanja uz čašicu vina do pilatesa na otvorenom i plesanja u ljetnim ritmovima za koje će se u večernjim satima pobrinuti sjajni glazbeni gosti. Posjetitelje će tako zabavljati Vanna, Mate Grgat, Luce, Drago Jakovčević, Franka i Damir Kedžo, a za kraj se priprema i spektakularni Tina Turner Show, glazbena posveta rock ikoni uz čije su hitove odrasle brojne generacije.

BOGAT PROGRAM U hladu Parka kod Samoborskog muzeja gušta se i u osvježavajućim koktelima i vrućim koncertima
Foto: Edin Tuzlak BOGAT PROGRAM U hladu Parka kod Samoborskog muzeja gušta se i u osvježavajućim koktelima i vrućim koncertima

Svakoga dana od jutarnjih sati najmlađe čekaju razne zanimacije, poput radionice izrade drvenih igračaka by Dr. Drvko, potraga za blagom, radionice "S perom u prošlost" i "Moj grb" te japansko kazalište "Priča o Samoboru" kao i Dan pripovijedanja "Osvoji me pričom". U sklopu programa predstavit će se i sudionici 1. Međunarodnog folklornog festivala "Rudarska luč".

Dok mališani uživaju u njihovu programu, odrasli se mogu razgibati uz Pilates powered by Qfit ili se u popodnevnim satima pridružiti radionicama koje spajaju Samoborcima najdraže vino i umjetnost "Keramika i vino", "Slikanje i pijuckanje", "Drvo i vino". Uživati se može i u Bunkerovoj Chill Out zoni, a pripremljene su u popodnevnim i večernjim satima predstava za djecu "Vuk i sedam kozlića", doza humora uz "Novi stand up Splicke Scene: Slušaj ovo!" te gledanje filma "Mačke u muzeju" na velikom platnu pod vedrim nebom.

Ljeto u Samoboru organiziraju Grad Samobor i Turistička zajednica, Komunalac Samobor, samoborsko Pučko otvoreno učilište, Gradska knjižnica, Samoborski muzej, Zagrebačka županija, Hrvatska turistička zajednica, kao i Turistička zajednica Zagrebačke županije. 

storyeditor/2024-06-28/ZapresicB__1_.jpg Grupacija održavanja zelenih površina Luki Sinkoviću priznanje za osobni doprinos u komunalnoj djelatnosti storyeditor/2024-06-28/povelje_1.jpg Među nagrađenima i bivša ministrica poljoprivrede Povelje zahvalnosti za pomoć u suzbijanju virusa afričke svinjske kuge storyeditor/2024-06-28/bj_a_fo.jpeg Na Komedijafest dolaze gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine Bjelovarčane očekuju glazba, filmovi, radionice i program za djecu