Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
novi projekt

Ljubavno lice Crikvenice

Ljubavno lice Crikvenice
Foto: Grad Crikvenica
Grad će se ovim projektom brendirati kao Rivijera ljubavi, a pilot projekt uključuje mnogobrojne aktivnosti za zaljubljene.

Grad Crikvenica jedan je od šest partnera projekta I-Archeo S. koji se provodi u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014 – 2020., koji financira Europske unije. Cilj projekta je valorizacija prirodne i kulturne baštine. Područje grada Crikvenice kroz ovaj se projekt želi brendirati kao Rivijera ljubavi te je stoga turistički itinerar vezan uz Valentinovo kojim se također nastoji produžiti turistička sezona i na nesezonske mjesece kao što je veljača.

Uz hrvatske partnere, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Pazin, u projektu sudjeluju i tri talijanska partnera: Consorzio Teatro Publico Pugliese iz Barija kao nositelj projekta, Regione Abruzzo te Marche Teatro Scarl iz Ancone.

Crikvenica Crikvenica Nastavlja se dijeljenje poklona

Četverodnevni itinerar odnosno realizacija samog pilot projekta krenula je 12. veljače 2019. godine, a višednevni program uključuje mnoge aktivnosti za zaljubljene poput posjeta Muzeju Grada Crikvenice, šetnje Ljubavnom cesticom i posjet gradini Badanj. Obilazit će se najpopularnija mjesta za ljubljenje i Labirint ljubavi, a u Crkvi UBDM održat će se koncert klape Sveta Jelena Dramalj.

Grad Crikvenica prvi je partner koji mora izvesti pilot projekt, a u njegovoj pripremi sudjelovali su javni i privatni dionici s područja Crikvenice, dok je radionice vodio direktor UHPA-e Željko Trenzner. U samoj organizaciji i realizaciji uz javne partnere poseban obol dala je i Istarska razvojna turistička agencija IRTA d.o.o..

Prijateljstvo Crikvenica i Maribora Prijateljstvo s Mariborom U Crikvenici zasađena najstarija loza na svijetu

Osim što bi trebao povećati atraktivnost destinacije izvan glavne turističke sezone, projekt bi trebao poboljšati suradnju sudionika iz javnog i privatnog sektora koji su sudjelovali u osmišljavanju ljubavnog itinerara. Projekt mora biti održiv narednih pet godina te se organizatori nadaju da će nakon završetka pilot aktivnosti za projekt čuti u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše.