Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Kandidat za gradonačelnika Mauricio Licul

'Lokalni izbori pokazali su da je Pula podijeljeni grad'

Mauricio Licul
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Mauricija Licula na lokalnim izborima podržava koalicija SDP-HSU-SDSS-HSLS

Kandidat za pulskog gradonačelnika koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS Mauricio Licul ocijenio je u četvrtak kako su nedjeljni lokalni izbori pokazali da Puljani žive u duboko podijeljenom gradu.

Ustvrdivši kako je ponosan na svoj rezultat  od 28,88 posto glasova, Licul  je kazao kako i nakon ovih izbora ostaje vječno pitanje zašto je u Puli izlaznost konstantno iznimno mala.

- Živimo u duboko podijeljenom gradu, što su pokazali i ovi izbori. Jedni žive lažnu privilegiju, drugi se nadaju boljim i pravednijim vremenima, a treći, koji su u većini, u potpunosti su od izbora digli ruke. To je temelj za što skorije sociološko istraživanje i pokušaj odgovora na pitanje zašto je Pula apatična i bezvoljna kad se radi o korištenju prava na izbor - rekao je Licul. 

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić izrazio je žaljenje što je u Puli opet bila niska izlaznost od 37 posto, kao što je bilo i 2013. godine. To pokazuje apatičnost građana prema politici i povjerenju u političare.

"Zahvaljujem se svim građanima koji su nam dali povjerenje na izborima, a SDP će sa svojim koalicijskim partnerima biti konstruktivna oporba i nastavit će se boriti za dobrobit građana Pule", poručio je Ferić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja najavio je da će njihova koalicija u Gradskom vijeću nastupati kroz dva usko koordinirana kluba vijećnika, od kojih će tražiti maksimalnu aktivnost, te da će jasno govoriti o svemu sa čime se ne slažu, ali uvijek nudeći alternativno rješenje.