Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zelena transformacija

Malim i obiteljskim hotelima certifikati eko zelenih hotela

Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije poslovanja te su dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku
Foto: Grad Šibenik
Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije i zahtjeve zelenog poslovanja te su, ovisno o stupnju, dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku

U Interpretacijskom centru "Civitas sacra" u organizaciji Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela održana je konferencija "Održiva gastronomija u obiteljskom i malom hotelijerstvu – nužnost ili trend?".

Uz gradonačelnika Željka Burića, direktora HTZ-a Kristjana Staničića te predsjednika Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarića konferenciji je nazočila ministrica turizma Nikolina Brnjac koja je dodijelila certifikate eko zelenih hotela članovima udruge koji su ispunili uvjete za zelenu transformaciju.

Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije i zahtjeve zelenog poslovanja te su, ovisno o stupnju, dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što se konferencija koja okuplja brojne predstavnike turističkih institucija i vrhunske eno-gastronomske stručnjake održava upravo u Šibeniku.

– Hrvatska je u svijetu prepoznata kao gastronomska destinacija, a Šibenik je povlašten svojim geografskim položajem, podnebljem, ali i ljudima koji imaju znanje da ono što imamo iskoriste na kvalitetan način. Jedan od njih je i naš Rudi Štefan, vlasnik restorana Pelegrini, jedan od današnjih predavača i panelista koji je svojim ogromnim trudom i radom ime Šibenika pronio svijetom – kazao je Željko Burić.

Ministrica Brnjac istaknula je da su obiteljski i mali hoteli pokretači novih turističkih trendova u Hrvatskoj te doprinose razvoju cjelogodišnjeg i održivog turizma.

Biciklističke staze Novi zamah turizmu Biciklističke staze spajat će prirodnu i kulturnu baštinu Općine Bilje Unatoč povećanom broju zahtjeva uspjeli smo pronaći rješenje kako bismo djeci omogućili upis, prvenstveno onoj čija su oba roditelja zaposlena i imaju prebivalište u Vinkovcima Zaprimljena 244 nova zahtjeva za upis djece u gradske vrtiće Imamo slatke muke. Veći broj djece u vrtićima prekrasna je vijest ŽUPANIJA se profilira u vinsku regiju prepoznatljivu po izvrsnosti, kaže župan Marušić Predstavljena vina Brodsko-posavske županije Go Grow: Fina slavonska graševina sve je prisutnija na svjetskoj vinskoj karti