U Interpretacijskom centru "Civitas sacra" u organizaciji Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela održana je konferencija "Održiva gastronomija u obiteljskom i malom hotelijerstvu – nužnost ili trend?".
Uz gradonačelnika Željka Burića, direktora HTZ-a Kristjana Staničića te predsjednika Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarića konferenciji je nazočila ministrica turizma Nikolina Brnjac koja je dodijelila certifikate eko zelenih hotela članovima udruge koji su ispunili uvjete za zelenu transformaciju.
Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije i zahtjeve zelenog poslovanja te su, ovisno o stupnju, dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku.
Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što se konferencija koja okuplja brojne predstavnike turističkih institucija i vrhunske eno-gastronomske stručnjake održava upravo u Šibeniku.
– Hrvatska je u svijetu prepoznata kao gastronomska destinacija, a Šibenik je povlašten svojim geografskim položajem, podnebljem, ali i ljudima koji imaju znanje da ono što imamo iskoriste na kvalitetan način. Jedan od njih je i naš Rudi Štefan, vlasnik restorana Pelegrini, jedan od današnjih predavača i panelista koji je svojim ogromnim trudom i radom ime Šibenika pronio svijetom – kazao je Željko Burić.
Ministrica Brnjac istaknula je da su obiteljski i mali hoteli pokretači novih turističkih trendova u Hrvatskoj te doprinose razvoju cjelogodišnjeg i održivog turizma.