Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Mališani se upoznali s Mrljekom i Prljekom

Foto: Grad Vinkovci
– To je faza u kojoj razvijaju higijenske navike, a kako Mrljek i Prljek jako dobro znaju kako porušiti sve te navike, onda je to jedna zanimljiva borba između mališana koji uče kako biti jači od Mrljeka i Prljeka u svakoj situaciji – kaže autorica knjige Jelena Pervan

Simpatični likovi Mrljek i Prljek, autorice i književnice za djecu Jelene Pervan, otvorili su s mališanima iz Dječjeg vrtića “Kolijevka” u vinkovačkoj knjižnici ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige.

– Ovo je jedno strašno smrdljivo i bljakavo druženje s pričom o dva grozna strašna fujkasta lika koja djeca jako vole. Tako da će nam biti baš bljak – duhovito je mlada književnica započela svoje druženje s mališanima.

U Vukovaru i Vinkovcima obilježili Mjesec hrvatske knjige Župan Dekanić: I čitanje oblikuje djecu tijekom odrastanja

Kazala je i kako djeca od tri do šest godina posebno vole ove njene antilikove, koji su na taj način postali nadaleko poznati.

– To je faza u kojoj razvijaju higijenske navike, a kako Mrljek i Prljek jako dobro znaju kako porušiti sve te navike, onda je to jedna zanimljiva borba između mališana koji uče kako biti jači od Mrljeka i Prljeka u svakoj situaciji – rekla je Pervan.

A da su Mrljek i Prljek zamjenice za karijes, bakterije i viruse, dobro je upućen i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je kratko posjetio mališane i darovao im knjigu uz poziv da više čitaju, a manje vremena provode na mobitelima i tabletima. S popularnim likovima upoznao se čitajući svojoj djeci.