Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
Fešta do ranih jutarnjih sati

Maškarane zabave u Bakru uz obilje smijeha i glazbe

maškare u Bakru
Foto: Turistička zajednica Grada Bakra
I bakarski umirovljenici organiziraju svoju 7. Maškaranu povorku

Maškarani tanci svaku subotu u Domu kulture Škrljevo i Hreljin do 25. veljače zabavljat će posjetitelje željne zabave. Bogatom ugostiteljskom ponudom i pristupačnim cijenama te odličnim štimungom uz 'Masterse' na Škrljevu i Kumpaniju te 'Nebulozu' na Hreljinu sigurno ćete se odlično zabaviti. Fešta će trajati do ranih jutarnjih sati, izvijestili su iz TZ Grada Bakra.

Organizirane maškarane grupe koje se unaprijed najave bit će prigodno počašćene, a svi imaju priliku i osvojiti nagrade za najbolju masku. Ulaz na Škrljevo je za sve besplatan, dok je za zabavu u Hreljinu 10 kuna za maškare. Oni nemaskirani će platiti 20 kuna i dobivaju gratis kuhano vino.

Maškarana vožnja među čunjevima

Maškarani auto rally Pariz-Bakar održat će se 11. veljače. Nastao je kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Ovogodišnji 26. Maškarani autorally Pariz - Bakar počinje u 10.05 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja). Suorganizatori ove manifestacije su Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, Općina Čavle, TZ Općine Čavle, KU Špažićari, Škrljavske maškari i Bakarske maškare.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu - itinereru i posebnih ispita spretnosti - vožnjom među čunjevima na poligonu. Dužina samog rallyja je 37.8 km, vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost je što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost.

Program:

9:55 – Svečano otvorenje manifestacije

10:05 – START

10:30 - 11:00 – Predstavljanje na Korzu.

13:00 - Ispit spretnosti u Kostreni

14:00 - Ispit spretnosti u Bakru.

16:00 - proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada uz tradicionalni zakusku i druženje za sve sudionike uz domaćinstvo Bakarskih maškara.

Foto: Turistička zajednica Grada Bakra

U organizaciji Turističke zajednice Grada Bakra, Grada Bakar i Kukuljanskih zvončara u subotu, 11. veljače održat će se "Zvona i kanat za bakarski kraj". Povorka kreće sa Kukuljanova i prolazi kroz cijelo mjesto i završava ispred Doma kulture Kukuljanovo nakon čega slijedi fešta uz grupu Unique.

Maškarana povorka umirovljenika održat će se u nedjelju, 12. veljače. Naime, Udruga umirovljenika Grada Bakra organizira 7. Maškaranu povorku umirovljenika kroz Bakar. Okupljanje je ispred hotela Jadran Bakar u 14 sati.