Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković 25 pregleda
Vrijednost 30.000 kn

Metković dobio ljuljačku prilagođenu osobama u kolicima

Metković, ljuljačka za invalide
Foto: Grad Metković
kupna vrijednost projekta iznosi 30.000 kn, od donatora HEP-a odobreno je 15.000 kn dok je ostatak osigurao Grad Metković i Prijateljica socijalna zadruga

Na dječjem igralištu pokraj prostorija UOSI Prijatelj jučer je postavljena ljuljačka prilagođene osobama u kolicima vrijedna 30.000 kuna, izvijestili su iz Metkovića.

– Kako na području doline Neretve ne postoji ni jedno igralište prilagođeno osobama s invaliditetom, a za kojim postoji potreba, Prijateljica socijalna zadruga s partnerom Gradom Metkovićem odlučila se prijaviti na Natječaj koji je pod nazivom Svjetlo na zajedničkom putu raspisala Hrvatska elektroprivreda. Opći cilj odobrenoga projekta je unapređenje boljega i kvalitetnijega svakodnevnog života djece grada Metkovića, dok je specifični cilj doprinijeti sigurnijem i kvalitetnijem svakodnevnom životu djece Grada Metkovića, kao opće populacije, te djece s poteškoćama u razvoju opremanjem i uređenjem dječjega parka koji je smješten pokraj prostora Udruge osoba sa invaliditetom Prijatelj u Metkoviću, gdje je danas stigla i montirana ljuljačka za osobe u kolicima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000 kn, od donatora HEP-a odobreno je 15.000 kn dok je ostatak osigurao Grad Metković i Prijateljica socijalna zadruga – rekao je Nikola Popovac, izvršni direktor UOSI Prijatelj, za kojega je predsjednik Udruge Antiša Puljević rekao da je najzaslužniji što je ljuljačka stigla u Metković.

Na svečanosti su bili i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, pročelnik JUO Grada Metkovića Ivica Popović i direktor HEP-ODOS-ova Pogona Metković Nedjeljo Milić. Gradonačelnik je rekao da će Grad i dalje podržavati slične akcije, dok je Milić izjavio da je HEP senzibiliziran za pomoć udrugama te da je na raznim natječajima do sada više puta odobrio sredstva za slične akcije u Metkoviću.