Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
Projekt EU

Domu zdravlja Metković gotovo 280.000 eura za palijativnu skrb

Foto: Grad Metković
Dom zdravlja Metković vodeći je partner na projektu, a partneri su još Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Zenica iz BiH te iz Crne Gore Dom zdravlja Podgorica

Ravnatelj metkovskoga Doma zdravlja Mihovil Štimac i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Nikolina Klaić potpisali su ugovor kojim se u sklopu Projekta IMPHACT Domu zdravlja osigurava 278.063,60 eura za poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi.

Vili Beroš na potpisivanju ugovora o rekonstrukciji zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu Metković za 15 mjeseci dobiva Dnevnu bolnicu, podružnicu OB-a Dubrovnik

Popisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana Žaklina Marević, priopćili su iz Grada Metkovića.

Riječ je Projektu IMPHACT (IMprovment of Paliative HeAlth Care and acessibiliTy in cross-border area) tj. Poboljšanje palijativne zdravstvene skrbi i dostupnosti u prekograničnim područjima u kojemu je Dom zdravlja Metković vodeći partner, a partneri su još Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Zenica iz BiH te iz Crne Gore Dom zdravlja Podgorica. Ukupna vrijednost projekta: 890.347,40 eura, od čega 278.063,60 eura otpada na DZ Metković. Iz fondova EU financira se 85% sredstava, dok su 15% vlastita sredstva. Trajanje projekta je 24 mjeseca.

Metković Predavanje o špiljama i jamama doline Neretve

Sredstva će se utrošiti za daljnje poboljšanje zdravstvene skrbi nabavom medicinske i nemedicinske opreme (oprema za RTG, fizikalnu terapiju i sanitetsko vozilo), edukaciju djelatnika i vanjskih suradnika koji će raditi s palijativnim pacijentima, kao i za dodatno podizanje kvalitete rada akreditacijom na nacionalni zdravstveni standard.