Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poticanje poduzetništva

Milijun kuna za potpore gospodarstvenicima

Foto: Branimir Bradarić
Objašnjava i kako će potpore do 3000 kuna moći ostvariti svi koji se prijave na javni poziv dok je za drugu mjeru, koja omogućuje potpore do 30.000 kuna

Od danas se mikropoduzetnici s područja Vinkovaca mogu javljati u gradsku upravu s potrebnom dokumentacijom kako bi ostvarili potpore iz Programa poticanja poduzetništva na području Vinkovaca za 2019. Prema riječima gradskog pročelnika za gospodarstvo Hrvoja Ničea, radi se o dvije mjere od kojih je jedna predviđena za postojeće mikropoduzetnike kojima se sufinancira buduće poslovanje s potporom do 30.000 kuna. Druga mjera je namijenjena poduzetnicima početnicima koji će moći ostvariti potpore do 3000 kuna i za koju se mogu prijaviti svi koji su osnovani u tekućoj godini.

Poduzetnicima s otoka i brdsko-planinskih područja odobreno 175 tisuća kuna ‘U samo pet godina imamo gotovo 9000 više zaposlenih’

– Cilj nam je pomoći našim poduzetnicima da izvrše dodatna ulaganja i tako unaprijede svoje poslovanje. U isto vrijeme želimo njihovim zaposlenicima osigurati više plaće pa tako poduzetnici koji potpišu ugovore imaju obvezu svojim zaposlenicima povećati bruto plaće u iznosu od 10 posto – rekao je Niče.

Objašnjava i kako će potpore do 3000 kuna moći ostvariti svi koji se prijave na javni poziv dok je za drugu mjeru, koja omogućuje potpore do 30.000 kuna, u gradskom proračunu osigurano 640.000 kuna. Dodaje i kako ovisno o interesu postoji i mogućnost povećanja sredstava ukupnog fonda. U javnom pozivu istaknuti su i kriteriji i prioriteti prema kojima će se dodjeljivati potpore, a o interesu govori i podatak da se prema podacima Fine na objavljeni natječaj može prijaviti 375 poduzetnika.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako se radi o mjerama koje je Grad pripremao duže vremena te da se radi o svojevrsnom pilot-projektu.

DODJELA NEPOVRATNIH SREDSTAVA Poduzetnici: Možemo dalje ulagati u proizvodnju, to nam puno znači!

– Želja nam je da se projekt razvija zajedno s našim poduzetnicima te da kroz ovaj prvi natječaj dođemo i do njihovih sugestija i informacija prema kojima ćemo ovaj program dalje prilagođavati stvarnim potrebama svih koji se danas bave nekom poduzetničkom aktivnošću na području grada. Danas je svatko tko se bavi nekom poduzetničkom aktivnošću za nas jedan heroj s obzirom na konkurenciju te im Grad stoji na raspolaganju – rekao je Bosančić.