Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
DODJELA NEPOVRATNIH SREDSTAVA

Poduzetnici: Možemo dalje ulagati u proizvodnju, to nam puno znači!

1/6
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora nešto je manja od 300 tisuća kuna, a novac je osiguran iz proračuna

Mi se bavimo obradom metala i proizvodnjom kovanih i inox ograda, balkona i stubišta. Mala smo tvrtka sa 16 zaposlenih djelatnika. Danas smo dobili potporu od 50 tisuća kuna za kupnju jednog stroja, što će nam puno značiti za naše poslovanje. Već smo se prijavljivali na natječaje za potpore, svaki put smo dobili i stvarno nam puno znači to što ćemo moći ulagati u daljnju proizvodnju – kazala je pleternička poduzetnica Ana Subotić, koja je u ime strojobravarske radnje Subotić došla na potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih potpora Grada Pleternice u gospodarstvu.

Poslovna zona Ivanec Poslovna zona Ivanec prva provodila kreirane usluge Završen dvogodišnji projekt HAMAG BICRO-a vrijedan 7 milijuna kuna

Još ima potpora

Ona je među 19 poduzetnika i obrtnika kojima su dodijeljena bespovratna sredstva. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora nešto je manja od 300 tisuća kuna, a novac je osiguran iz gradskog proračuna u sklopu Programa razvoja gospodarstva Grada Pleternice.

– Ovih 19 ugovora su za investicije vrijedne preko pola milijuna kuna, od čega Grad Pleterenica sufinancira 289 tisuća. To su sredstva za različite mjere. Kao što je već poznato, imamo mjere za poduzetnike početnike, zatim za poduzetnike koji obavljaju proizvođačku djelatnost, za otvaranje novih radnih mjesta, za izradu poslovnih planova i slično. Imamo danas i jedan ugovor iz mjere za razvoj turističke infrastrukture – kazala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić uoči potpisivanja ugovora.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Grad Pleternica ove je godine za razvoj gospodarstva i potpore poduzetnicima osigurao milijun kuna. Zainteresiranim je poduzetnicima, dakle, još uvijek na raspolaganju više od 700 tisuća kuna. Naravno, ima još zahtjeva koji su u obradi i za njih će se ugovori potpisivati u sljedećem terminu.

– Iskoristila bih ovu priliku da još jednom pozovem gospodarstvenike s područja našeg grada i obavijestim ih da sredstava još ima. Ukoliko ispunjavaju uvjete za dodjelu sredstava iz našeg natječaja bilo bi dobro da se jave i da za razvoj svog poslovanja svom obrtu, odnosno poduzeću priskrbe i sredstva koja izdvaja Grad Pleternica – istaknula je gradonačelnica.

'Poduzetnički fond Grada Varaždina' Varaždin dijeli 1,6 milijuna kuna potpore poduzetnicima

I dalje otvoren natječaj

Među 19 potpisanih ugovora većina pripada poduzetnicima početnicima koji su tražili potporu za nabavu strojeva, opreme, izradu poslovnih planova i slično. Za sada je manji interes za potpore vezane uz odlazak na sajmove, dodatne kvalifikacije ili kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni. Natječaj za sufinanciranje aktivnosti poduzetnika i obrtnika otvoren je sve dok se ne potroše sredstva u proračunu namijenjena za tu svrhu i treba se samo prijaviti.