Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Mjesec hrvatske knjige u Garešnici

’Misli na sebe – čitaj’ u knjižnici Đuro Sudeta posvećen mladima

Foto: GAREŠNICA
U Garešnici je, u sastavu Matice ilirske, čitaonica osnovana još davne 1887. godine

Ravnateljica Hrvatske čitaonice i knjižnica “Đuro Sudeta” u Garešnici, Maja Dizdarević, poziva sve da navrate u novo zdanje garešničke knjižnice na manifestaciju “Mjesec hrvatske knjige” koji tradicionalno traje od 15. listopada do 15. studenog. Ovogodišnji moto manifestacije “Misli na sebe – čitaj!” posvećen je mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

Tijekom “Mjeseca hrvatske knjige” upis za djecu i mlade u knjižnici u Garešnici i njoj pridruženoj Hrvatskoj knjižnici općine Hercegovac besplatan je.

– Iza nas, naše lokalne zajednice, iza svijeta, dvije su zahtjevne godine u kojima su djeca i mladi bili posebno zakinuti tijekom pandemije. Želja nam je pružiti potporu, u skladu s našim mogućnostima, našoj djeci i mladima koji su u procesu stjecanja znanja i vještina – poručuju iz garešničke knjižnice u  kojoj je otvorena fotoizložba “Mladi u knjižnici”.

Do kraja manifestacije bit će održano još nekoliko predstavljanja knjiga, a do 28. listopada u tijeku je i literarni natječaj za 
osnovnoškolce “Moja prva kratka priča”.

Na putovanje dugo 135 godina, koliko je prošlo otkako je 1887. godine u Garešnici osnovana čitaonica u sastavu Matice ilirske posjetitelji će moći “krenuti” 9. studenoga, kada će biti predstavljena povijest knjižnice.