Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Kraljev Vrh

Mještani će za godinu dana napokon imati pitku vodu u neograničenim količinama

Kraljev Vrh
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Trenutačno je voda otrovana arsenom, a ljeti je i nema, zbog čega je gradnja novog vodovoda nužna

– Naviknuti smo da vode nema jer ljeti nakon sedam ujutro i prije devet navečer iz slavine ne možete dobiti ni kap. Snalazimo se pa za piće kupujemo u dućanu, a hvala Bogu dosta susjeda ima bunare. Da smo i u to malo vremena kad je vode bilo pili zatrovanu, još ne mogu vjerovati. I to tko zna koliko dugo – riječi su kojima je prošlog ljeta jedan od stanovnika Kraljeva Vrha opisivao, kako je naveo, “otužnu” situaciju s vodovodom u tom naselju.

Udruga Šapica Željko Turk: ‘Ako udruga Šapica ne želi surađivati, naći ćemo drugi način za zbrinjavanje životinja’

Kao da redukcije vode koje se ponavljaju svakog ljeta, odnosno već od kraja lipnja, kada se u bazen lokalnog vodovoda ne slijeva dovoljna količina vode s izvora da bi se njome opskrbljivalo 450 kućanstava, nisu dovoljne, lani su u vodi pronađene i količine arsena deset puta veće od dopuštene, zbog čega je voda u Kraljevom Vrhu postala luksuz. Kako se priča ne bi ponavljala iz godine u godinu, sredinom travnja kreće izgradnja nove vodovodne mreže u tom naselju. Nakon svega što se dogodilo prošlog ljeta, kako navodi načelnica općine Jakovlje Sanja Borovec, pronađeno je privremeno rješenje, pa stanovnici za sada pitku vodu dobivaju cisternama, a na jesen je instalirana i javna slavina u mjestu.

– Mještani Kraljevog Vrha moći će odahnuti jer će napokon imati pitku vodu u neograničenim količinama cijele godine, što mislim da je nekakav civilizacijski minimum koji im općina mora priuštiti. Vrijednost projekta izgradnje vodovodne mreže je oko 6,6 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi u proljeće iduće godine – kazala je načelnica Jakovlja, koja je sve stanovnike Kraljevog Vrha zamolila za još malo strpljenja te istaknula kako do tada vodu mogu uzimati iz cisterni i javne slavine, a sve troškove snosi općina.

Ratna škola Proslava blagdana sv. Josipa Elitna ratna škola i Grad surađuju već 20 godina liječnik Kvalitetnija zdravstvena usluga Za osam punktova posebnog dežurstva 1,2 milijuna kuna